Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:42 25.06.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2 slipper for kritik for dokumentar om voldtægtssag

Pressenævnet udtaler ikke kritik af TV 2 for at bringe en dokumentar med interviews med en person, der havde trukket sit samtykke om medvirken tilbage.

Det skriver nævnet i en kendelse.

Sagen drejer sig om udsendelsen ’Gerningsmand eller offer’, der handler om en voldtægtssag fra 2017, hvor Kirstine Holst havde anmeldt en mand for voldtægt. Manden blev frifundet i byretten, og sagen eksploderede senere i medie- og kommunikationsbranchen, og TV 2 gik i gang med at lave en dokumentar om sagen.

Kirstine Holst stillede op til interview til dokumentaren – også et, hvor hun sad over for den mand, der blev frifundet for voldtægt. Undervejs i processen mistede Kirstine Holst dog tilliden til TV 2 og trak sit samtykke til sin medvirken tilbage. TV 2 valgte dog at bringe programmet og interviewet med Kirstine Holst mod hendes vilje.

Det fik Kirstine Holst til at indbringe sagen for Pressenævnet, der altså fastslår, at TV 2 var i sin gode ret til at bringe både interview og dokumentaren.

”Nævnet lagde blandt andet vægt på, at TV 2 i tilstrækkeligt omfang havde gjort den forurettede opmærksom på, hvad udsendelsen ville omhandle, herunder udsendelsens vinkel, at udsendelsens indhold stemte overens med, hvad der var stillet hende i udsigt, og at præmissen for udsendelsen således efter nævnets opfattelse ikke ændrede sig undervejs,” skriver Pressenævnet i sin kendelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder