TV 2 sletter klip med vred Lars Løkke

Et klip, hvor statsministeren bliver vred og skælder en journalist ud, er blevet slettet af TV 2-redaktør. Medarbejdere frygter, at TV 2 er blevet presset og kalder det »et angreb på TV 2's journalistiske integritet«. Nu skal sagen for bestyrelsen.

Et klip, hvor statsministeren bliver vred og skælder en journalist ud, er blevet slettet af TV 2-redaktør. Medarbejdere frygter, at TV 2 er blevet presset og kalder det »et angreb på TV 2's journalistiske integritet«. Nu skal sagen for bestyrelsen.

Det hele startede med et kritisk spørgsmål. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har lige medvirket i et program på TV2 News, og på parkeringspladsen foran TV 2 overraskes han af en journalist.

»Statsminister, hvad siger du til oppositionens beskyldninger om, at der er tale om et cover-up?«, spørger journalisten ifølge Politiken.dk med henvisning til sagen om overbetaling af privathospitaler.

Først er statsministeren tavs, så skælder han journalisten ud for at konfrontere ham uden en aftale. Det ender dog med, at der bliver lavet et interview.

Klippet, hvor statsministeren taber fatningen, skal i første omgang indgå i aftenens udsendelse for at vise, hvor presset han er af privathospitals-sagen. Men ifølge flere anonyme kilder i TV 2, som Politiken har talt med, ombestemmer redaktionschef Mikkel Hertz sig og kræver klippet slettet fra TV 2's arkiver.

De medarbejdere, Politiken har talt med, kalder det »et angreb på TV 2's journalistiske integritet«, og nogle frygter, at tv-stationen har ladet sig presse til ikke at bruge klippet.

Det er redaktionschef Mikkel Hertz, der træffer beslutningen om, at klippet ikke skal bruges. Han afviser, at han har skiftet mening om klippet.

»Det er ikke korrekt. Jeg ser klippet og tænker, at vi ikke kan bruge det til noget, for det har ingen relevans for sagen overhovedet,« siger han til Politiken.

Men det er der andre på TV 2, der mener.

»Det er jeg ikke enig i, og det vil jeg anfægte. Men der er en grund til, at der er en chef på vagt. Vedkommende skal bedømme sådan nogle ting og afgøre, hvad der er relevant,« siger han.

Bestyrelsesmedlem i TV 2 Palle Smed vil bringe sagen for bestyrelsen. Han er udpeget af Kulturministeriet og arbejder til daglig for 3F.

»En statsminister må naturligvis finde sig i at blive stillet spørgsmål, der er ikke er aftalt og forberedt på forhånd. Uden at blive sur,« siger han.

Redaktør på programmet Mogensen og Kristiansen, Ulla Østergaard, kontaktede efterfølgende Statsministeriets pressechef Michael Helbo og beklagede hele episoden. Ulla Østergaard er tidligere mangeårig spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, og hun er desuden gift med skatteministerens spindoktor Peter Arnfeldt.

0 Kommentarer