Energikrise

TV 2 skruer ned for varmen og vil lytte til frysende medarbejdere

DR og Jysk Fynske Medier har allerede meddelt, at de skruer ned for temperaturen på arbejdspladsen

Heller ikke TV 2’s medarbejdere kan forsøge at holde deres private varmeregning nede ved at have det koldt derhjemme og så få varmen igen, når de møder på arbejde.

For også hos TV 2 vil temperaturen på arbejdspladserne blive skruet ned til 19 grader.

Det har medarbejderne fået besked om i formiddag.

”TV 2 vil være særligt opmærksom på, hvordan en temperatur på 19 grader påvirker medarbejderne.”

”Vi vil igangsætte de tiltag, som er nødvendige, for at vores arbejdsmiljø giver vores medarbejdere de rette betingelser – så det handler om at lytte og handle på feedback,” siger Lars Novrup, direktør for People & Culture hos TV 2.

Med de lavere temperaturer følger TV 2 i hælene på DR og Jysk Fynske Medier, der tidligere på måneden også har skruet ned på termostaterne.

Vil føles koldt for mange

Tiltagene fra mediehusene kommer i kølvandet på en politisk aftale om at holde temperaturen nede på 19 grader i det offentlige for at spare på energien.

”Her på TV 2 tager vi vores del af ansvaret og bidrager gerne til at forebygge, at Danmark i værste fald risikerer at komme til at mangle energi, hvis vi går en rigtig kold vinter i møde. Derfor følger vi regeringens opfordring og sænker temperaturen til 19 grader fra 1. oktober,” lyder det i en skrivelse på TV 2’s intranet.

Dermed bliver der koldere på arbejdspladserne, end hvad Arbejdstilsynet normalt vil anbefale til stillesiddende arbejde. Anbefalingen lyder, at temperaturen ikke bør komme under 18 grader, og at den generelt bør holdes på 20 til 22 grader.

Arbejdstilsynet har for nylig indskærpet i en vejledning, at det er arbejdsgiverens pligt at se på, om der kan gøres noget, så medarbejdere undgår at fryse, når temperaturen på arbejdspladsen daler. Det kan for eksempel være tilbud om varmere tøj, tæpper eller pauser med fysisk aktivitet.

”Ved stillesiddende arbejde vil 18-19 grader føles koldt for mange, og virksomheden vil derfor skulle se på, om det er muligt at indføre forebyggende foranstaltninger,” lyder det i Arbejdstilsynets vejledning.

DR oplyste tidligere på måneden, at man har indkøbt ”billige tæpper til udlån”, og medarbejdere har mulighed for at indgå lokale aftaler om hjemmearbejde, hvis man oplever temperaturen som for lav på arbejdspladsen.

0 Kommentarer