TV 2 siger farvel til David Trads

Programmet ’Hos Trads’ fik kun seks måneder på TV 2. Ny digital strategi lukker programmet, lyder forklaringen

David Trads har siden april i år været vært på ’Hos Trads’ på TV 2, men efter seks måneder er samarbejdet slut og programmet lukker og slukker.

»Det er ganske udramatisk. Det har hele tiden været meningen at det skulle være et forsøg med nye politiske formater. Og i forbindelse med den nye digitale strategi, så falder mit program lidt uden for,« siger David Trads om det afbrudte samarbejde og tilføjer, at programmet pilles af samtidig med, at hans kontrakt løber ud.

»Jeg fortsætter med mine andre opgaver. Jeg er selvstændig og jeg underviser i journalistik på Syddansk Universitet, jeg holder rigtig mange foredrag og så rådgiver jeg medier i ind- og udland. Der er til mere end et fuldtidsjob,« siger David Trads.

Nye formater
TV 2s digitale chef, Peter Brückmann, bekræfter, at David Trads’ kontrakt er udløbet, og at programmet ikke har en fremtid på kanalen.

Ikke fordi David Trads ikke har levet op til forventningerne, men fordi TV 2 gerne vil producere mere web-tv. Og her virker et 30 minutter langt magasin om politik og samfund ikke helt efter hensigten.

»Det er ikke fordi formatet er dårligt. Det er fordi det ikke passer ind i strategien. Vores programmer skal passe på alle digitale platforme De lange stand alone formater (som ’Hos Trads’ red.) passer ikke så godt til web-tv,« siger Peter Brüchmann, der i februar trådte til som digital chef på TV 2.

3 Kommentarer

Morten Ø. Jensen
3. OKTOBER 2014
Mon ikke at David Trads
Mon ikke at David Trads hurtigt finder et nyt job, for hans slagtning af Henrik Gade glemmes ikke i det venstreorienterede danske mediebillede. Specielt ikke når Trads store forbillede er massemorderen Ché, som også hyldes blandt de politisk korrekte.
Katrine F. Rasmussen
2. OKTOBER 2014
Ej, hvor er det heldigt at
Ej, hvor er det heldigt at alle parter bare er så glade, selvom det program som blev så voldsomt eksponeret på alle tv2 platforme, nu stopper efter blot seks måneder.

Det har selvfølgeligt ikke noget at gøre med lave seertal, at programmet overhovedet ikke har evnet at sætte dagsordenen, at blive betragtet som det primære interview-program som politisk interesserede bare må se.Det har intet at gøre med at Trads ikke har nået hverken Adam Holm, Martin Krasnik eller Clement til sokkeholderne som interviewer/vært.

Det er det lækre ved dansk presse. Alle elsker hinanden og skilles i godt humør. Og fagbladet synes også det hele er positivt og undrer sig ikke spor.
Lars Jensen
2. OKTOBER 2014
Hvis stand alone ikke passer
Hvis stand alone ikke passer til Web tv, hvorfor indførte man det så?