search

TV 2 risikerer enormt erstatningskrav

TV 2 står i Højesteret anklaget for konkurrenceforvridende annoncerabatter. Sagen kan koste TV 2 350 millioner kroner.

TV 2 står i Højesteret anklaget for konkurrenceforvridende annoncerabatter. Sagen kan koste TV 2 350 millioner kroner.

Højesteret skal i dag afgøre, om TV 2 har raget ekstra annoncekroner til sig med ulovlige mængderabatter. Det er selskabet Viasat, der anklager TV 2 for at udnytte sin dominerende position på tv-markedet til at få flere annoncører, end de ellers ville have fået. Det skriver Berlingske i dag.

I yderste konsekvens kan sagen koste TV 2 350 millioner kroner i erstatning til Viasat. Men selv om det er sandsynligt, at TV 2 taber sagen i dag, peger flere eksperter dog på, at det kan blive vanskeligt for Viasat at gøre krav på kompensation. Det vil nemlig blive svært at dokumentere, at Viasat har tabt penge, skriver Berlingske. Der falder dom i sagen i dag.

TV 2 går et juridisk spændende forår i møde. EU-domstolen skal tage stilling til, om TV 2 har modtaget ulovlig statsstøtte, og EU-Kommissionen skal afgøre, om den nye strukturplan for stationen, der blandt andet involverer brugerbetaling, er lovlig.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen