TV 2-regioner efter Lorry-dogme: Vi laver kun få citathistorier

TV 2 Lorrys dogme om ikke at lave citathistorier er ikke revolutionerende. Det mener TV 2 Fyn, TV 2 Nord og TV MidtVest, der i nogle år har koncentreret kræfterne om egen-historier. Dog vil de ikke indføre forbud mod citathistorier. TV 2 Nord: Hvis vi selv har en god historie, vil vi gerne citeres
  • Billedcollage: Journalisten
05.10.2018 · 14:48

”Hvis et andet medie har taget historien, så tager vi den ikke. Vi vil hellere bruge vores tid på at lave god, gedigen selvstændig journalistik.”

Sådan sagde Ninna Kokholm tidligere på ugen til Journalisten. Hun er nyhedschef på TV 2 Lorry, der siden maj har haft en ambition om kun at lave egne historier. Tiltaget er på Twitter blevet rost af blandt andet Stig Kirk Ørskov, administrerende direktør for JP/Politikens Hus.

Men for tre andre TV 2-regioner, som Journalisten har talt med, er Lorrys tiltag ikke så revolutionerende. De fortæller, at de allerede i nogle år har koncentreret kræfter om deres egne historier.

”For fem år siden relancerede vi os selv, og lige siden har vi arbejdet med selvstændig journalistik. Vi har ikke noget dogme, men uden at have talt op vil jeg sige, at vi kører 95 procent egne historier, og fem procent historier, der enten er en citathistorie, eller som udspringer af en citathistorie,” siger Mads Boel, nyheds- og redaktionschef på TV 2 Fyn.

14 citathistorier på 14 dage

Også nyhedschef på TV MidtVest Niels Olsen fortæller, at deres fokus allerede er på egne idéer og egne historier.

”Retningen fra Lorry er vi enige i – vi prioriterer også vores egne historier. Men vi har ikke et egentligt dogme om, at vi ikke må lave citathistorier. Vi laver citathistorier, men ikke i særlig stort omfang,” siger han.

Nyhedschefen fortæller, at TV MidtVest over to uger i marts registrerede ophavet af alle deres historier. Samlet havde de i perioden 117 enheder, der var egen-historier, og 165 fælleshistorier – heraf 103, som de selv udviklede videre på ved for eksempel at indhente et citat eller tage ud og lave reportage. 

”I løbet af de to uger havde vi 14 enheder, der var rene citathistorier. Ud fra det konkluderede vi, at vi ikke har brug for en hård regel eller et forbud mod citathistorier,” siger Niels Olsen.

Respekt for andre at citere

Også hos TV 2 Nord har mantraet allerede i nogle år været, at de ikke skal bruge meget tid på citathistorier. 

”Hos os kom der mere fokus på egne historier for nogle år siden, da vi fik en ny direktør, som opsagde vores Ritzau-abonnement. Det bevirkede, at mængden af historier gik lidt ned, og at der blev større fokus på egen-historier,” siger chefredaktør, Ingrid Buch.

Linjen er dog ikke så firkantet som hos Lorry – og det er der ingen planer om at ændre på.

”Vi laver først og fremmest vores egne historier. Det er en selvfølge. Men vi har ikke i sinde at indføre et dogme eller et forbud mod at citere andre medier, hvis de har en god historie,” siger Ingrid Buch.

Hun mener, det kan give god mening indimellem at lave en citathistorie. 

”Hvis et andet medie har en rigtig god historie, som berører vores område, så skal man have respekt for andres arbejde ved også at citere dem. Hvis vi selv har en rigtig god historie, vil vi da også gerne have, at andre citerer den,” siger chefredaktøren.

Kommentar

Seneste jobopslag

Studerende til kommunikationsenhed i europæisk topklasse

Lægemiddelstyrelsen
Ansøgningsfrist: 29.10

SoMe specialist til Skattestyrelsen

Skattestyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.10

Ambitiøs kommunikationschef

Kalundborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.11

Designchef til Zetland

Zetland
Ansøgningsfrist: 10.11

Netavisen Pio søger skarp politisk journalist

Netavisen Pio
Ansøgningsfrist: 29.10

Assisterende perspektivredaktør til Børsen

Børsen
Ansøgningsfrist: 29.10

ROBOT STORYTELLERS

Grouleff Communications
Ansøgningsfrist: 25.10

Chefredaktør til Djøfbladet

DJØF
Ansøgningsfrist: 26.10

Skrivende redaktionsleder til FORSKERforum

Dansk Magisterforening
Ansøgningsfrist: 31.10

To studerende søges til Dansk Journalistforbund – DJ Rettighedsmidler

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 29.10

Adjunkt til TV- og Medietilrettelæggelse på DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 29.10

Nye undervisere og udviklere til Center for Journalistik på SDU

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 31.10