TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten

Dansk Pelsdyrsavlerforening vil nu have et fogedforbud mod, at TV 2 viser et kommende Operation X-program. Redaktør på TV 2, Lasse Bjerre, mener Dansk Pelsdyrsavlerforening er med til at få sagen til at eskalere (opdateret 17:38) 

Dansk Pelsdyrsavlerforening vil nu have et fogedforbud mod, at TV 2 viser et kommende Operation X-program. Redaktør på TV 2, Lasse Bjerre, mener Dansk Pelsdyrsavlerforening er med til at få sagen til at eskalere (opdateret 17:38) 

Danske pelsavlere vil have stoppet det kommende TV 2-program om minkavlere. De mener, at TV 2's optagelser – der angiveligt skulle vise en masse mink, der bliver holdt under kummerlige forhold – er fremkommet gennem ulovlig indtrængning på minkfarmene.

Desuden vurderer de, at det ikke er presseetisk forsvarligt at bringe optagelserne, og det vil de nu have fogedretten i Odenses ord for.

"Det er muligt, at den form for revolverjournalistik fungerer, når Operation X jagter boligsvindlere, men Dansk Pelsdyravlerforening nægter at ligge under for journalister, der optræder som dyreretsgruppers marionetdukker. Det er helt utroligt, at en public service-station går så langt over stregen. Vores tillid til Operation X' journalistiske anstændighed er dalet til langt under frysepunktet – og det samme gælder vores syn på TV 2's ledelse," skriver kommunikationschef i Kopenhagen Fur Sander Jacobsen i en pressemeddelelse.

Han skriver videre, at Dansk Pelsdyrsavlerforening godt ved, at det kan se ud, som om de prøver at skjule noget ved at forhindre programmet i at blive sendt, men afviser, at der skulle være noget at skjule.

TV 2-redaktør, Lasse Bjerre, er parat til at møde op i retten, men understreger samtidig, at man fortsat arbejder på at få programmet færdigt til visning den 27. oktober.

»Kritikken fra Dansk Pelsdyravlerforening får ingen betydning, hvis det står til TV 2. Men det er rettens afgørelse,« siger Lasse Bjerre til Journalisten.dk

Han mener samtidig, at de danske pelsavlere unødvendigt er med til at piske en konfrontatorisk stemning op.

»Nu taler Dansk Pelsdyrsavlerforening om revolverjournalsitik, og at vi går over stregen. I det hele taget bruger den en hård retorik, som jeg synes, kun er med til at få den her sag til at eskalere.«

Lasse Bjerre mener i øvrigt, at programmet har så stor almen interesse, at det derfor ikke bør føre til fogedforbud.

»I sidste ende er det et spørgsmål om, hvorvidt samfundsinteressen for at bringe de her forhold frem i offentligheden er større end den loverovertrædelse, der måtte være overgået,« siger Lasse Bjerre til Journalisten.dk.

Læs også: Operation X beskyldes for dyremishandling

20 Kommentarer

Jørgen Hansen
28. OKTOBER 2009
Re: TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten

Jeg synes stadig, vi mangler, at vi få besvaret et centralt spørgsmål:

Er det rigtigt eller forkert når Miki Mistrati siger følgende til Politiken:

»Det er mig, der har sat det hele i gang. Det er mig, der har bestilt billederne. Det er mit kamera, der er blevet brugt. Det er en ung mand fra en dyreværnsforening, der har taget dem, men det er mig, der har valgt stederne ud«.

Det gør i mit hoved en forskel om det er journalisten der tager initiativ til lovbrud eller ej. Og så spiller det jo på ingen måde sammen med det billede, der blev givet af initiativet i programmet i går.

Hvilken version er den rigtige? Mikis eller den der blev givet i programmet? Og hvorfor lyve om det, for det gør enten Miki eller programmet? 

Lars Henriksen
27. OKTOBER 2009
Re: TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten
Ja, så er den mink da barberet - Danmarks selvudnænvnte konge på det mediekritiske område har talt, og så er der jo ingen grund til at tale mere om den sag!
Øjvind Hesselager
27. OKTOBER 2009
Re: TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten

Så er den mink vist barberet. Dokumentationen holder. Minkavlerne bør pelses.

Mange hils fra Øjvind Hesselager

Anders Hooge
27. OKTOBER 2009
Re: TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten

@Maria Bjerregård

Eftersom at vi befinder os på journalisten.dk er det vel på sin plads, at der bliver diskuteret journalistiske metoder. Eller er det bare mig der er helt galt i byen? Hvis du vil snakke dyrevelfærd er der garanteret nogle glimrende fora til det et eller andet sted på Internet, men jeg kan ikke se det forfærdelige i, at journalister debatterer deres fag på deres eget fagblads hjemmeside.

Maria Bjerregård
27. OKTOBER 2009
Re: TV 2-redaktør: Minkavlere optrapper konflikten

Hvad fanden sker der!!! Det eneste det her handler om er hvordan dyrene har det!!! Jeg er ikke aktivist, men får sku helt gåsehud af at læse alle de her kommentarer!!! Hvad er i for nogle mennesker!! I kan vende og dreje det alt det i vil, men hold dog fokus hvor fokus skal være.. ved dyrene!!! Det er bare ikke godt nok det her! Ham i programmet indrømmede jo ligefrem at det handlede om penge og gode skind!! fremfor dyrenes velfærd..... det gør mig sku ked af det... Ved godt det ikke er alle der er som ham.. men en er også en for meget!! håber der bliver gjort noget nu.....

Flere