TV 2 Radio tvunget til at ansætte folk igen

TV 2 begik lidt af en brøler, da man den 28. april lukkede radiostationen og fyrede alle 56 medarbejdere. Pludselig kunne man ikke leve op til public service-kravne. Nu har man måttet ansætte folk igen, erfarer Journalisten.dk.

TV 2 begik lidt af en brøler, da man den 28. april lukkede radiostationen og fyrede alle 56 medarbejdere. Pludselig kunne man ikke leve op til public service-kravne. Nu har man måttet ansætte folk igen, erfarer Journalisten.dk.

Det gik lidt for hurtigt og helt uden tanke på public service-forpligtelserne, da TV 2 i slutningen af april øjeblikkeligt lukkede radiostationen og delte fyresedler ud til alle ansatte.

Selv om TV 2 glædestrålende kunne præsentere en slags redning af TV 2 Radio i form af en samarbejdsaftale med SBS Broadcast Danmark – som overtager driften af radiostationen den 1. juli – så var den løsning nemlig slet ikke fyldestgørende.

Det præcise public service-krav fra Radio- og tv-nævnet om mindst 1000 timer nyheder om året og et dagligt magasinprogram gælder nemlig fortsat i de to mellemliggende måneder. En væsentlig detalje, som den omfattende fyringsrunde på TV 2 ikke tog højde for.

Derfor har TV 2 været tvunget til at genansætte flere af de fyrede journalister til atter at lave nyheder. Det seriøse nyheds- og aktualitetsprogram, Nyhedsministeriet, er dog lukket og slukket. Og da de fyrede medarbejdere herfra allerede er i gang med at skabe sig en ny karriere, har det ikke været muligt at genskabe Nyhedsministeriet.

Til gengæld er programmet '24 Timer på NEWS' atter tilbage i æteren i aften. Det sker i udgave af dobbelt længde fra klokken 22 til 24.

Adm. direktør på TV 2, Merete Eldrup, nedtoner dog, at der skulle have været decideret problemer med at leve op til public service-forpligtelserne.

»Vi har hele tiden arbejdet med, at antallet af medarbejdere skulle fintunes. Om man så ramte det rigtige tal den mandag, hvor man fyrede, tør jeg ikke sige. Men det er der ikke noget dramatisk i,« siger Merete Eldrup til Journalisten.dk.

Flere medarbejdere på TV 2 tilkendegiver dog uafhængigt af hinanden, at der er tale om en 'svipser' eller 'smutter', som de udtrykker det.

»Man er simpelthen kommet til at fyre for mange i den to-måneders periode, der nu går, indtil SBS overtager. Og spørgsmålet er, om man overhovedet har klaret det af med kulturministeren og radio- og tv-nævnet,« siger en tidligere TV 2-ansat.

Direktør for Mediesekretariatet under ministeriet, Erik Nordahl Svendsen, siger dog til Journalisten.dk, at det ikke er Nævnets oplevelse, at TV 2 ikke skulle have fulgt public service-kravene i de seneste uger.

»Vi har talt med stationen, og de har forklaret os, at de selvfølgelig opfylder forpligtelserne. Og sker der nogle indskrænkninger, så forventer vi, at blive orienteret,« siger Erik Nordahl Svendsen.

Det er dog først i aften, at programmet 24 timer på NEWS skal forsøge at indhente de manglende magasin-udsendelser og kravet om mindst 1 times længerevarende magasinprogrammer hver
dag. Nyhedsministeriet har man nemlig ikke bare lige kunnet genoplive fra den ene dag til den anden.

Fire personer er blevet ansat til at lave nyhederne og halvanden mand til magasinet. Alle er de blevet ansat på to-måneders bonus-kontrakter.

Merete Eldrup indrømmer dog, at der reelt blev fyret mere end hvad godt var:

»Der var en del af dem, der blev sagt op, som vi så har bedt om at blive nogle måneder, så vi kan fastholde radioen på det niveau, vi ønsker,« udtaler hun til Journalisten.dk og tilføjer:

»Der har vi måttet bruge nogle ekstra penge for at holde det kørende i en overgangsperiode. Vi tilstræber selvfølgelig at leve op til public service-forpligtelserne. Men alle ved, det er en overgangssituation,« siger Merete Eldrup.

 

0 Kommentarer