TV 2 på vej mod økonomisk kollaps

Drastiske midler som brugerbetaling er i spil som forslag til at redde TV 2. Den 20 år gamle tv-station kan ikke overleve på de nuværende betingelser, skriver Jyllands-Posten i morgen.

Drastiske midler som brugerbetaling er i spil som forslag til at redde TV 2. Den 20 år gamle tv-station kan ikke overleve på de nuværende betingelser, skriver Jyllands-Posten i morgen.

Ifølge avisen er TV 2 direkte på vej mod en økonomisk afgrund. Stationen, der kører med underskud, og som har en voldsom gældsbyrde på 850 mio. kr., står nemlig til at miste yderligere indtægter fra den 1. november næste år.

Fra det tidspunkt er det nemlig slut med det analoge tv-sendenet. I stedet overtager det digitale tv-sendenet, hvilket giver plads til et hav af andre kommercielle tv-kanaler på landsplan. Dermed vil TV 2 ikke længere være alene om at sende tv-reklamer til hele landet, hvorfor indtægterne til TV 2 sandsynligvis vil falde.

I forvejen har TV 2 kun penge i kassen, fordi stationen fik et statslån på en halv mia. kr. i august måned med tøvende accept fra EU, da ingen banker ville låne stationen penge, skriver Jyllands-Posten..

Og allerede nu er TV 2 ikke i stand til at aflevere den plan, som EU-Kommissionen har krævet at få som dokumentation for, at tv-stationen på langt sigt kan blive en økonomisk sund virksomhed.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger overvejer direktion og bestyrelse derfor at nedlægge et af de to TV 2-hovedsæder – Kvægtorvet i Odense eller Teglholmen i København. Deruodver kan der blive tale om at sælge TV 2s halvdel af det danske sendenet.

Og selv det er ikke nok. På tale er derfor også indførelse af brugerbetaling for at se TV 2.

Journalisten.dk vil i de kommende dage følge udviklingen nøje. Ikke mindst i lyset af, at situationen kan blive yderligere forværret allerede på onsdag. Som tidligere beskrevet, så lader EF-domstolen således hammeren falde den 22. oktober i fire retssager om ulovlig statsstøtte.

Det er de velkendte retssager, som nu i årevis har martret TV 2. Sagerne handler om, hvorvidt TV 2 i årevis har modtaget ulovlig statsstøtte, men også om, hvorvidt det var for meget, for lidt eller lige tilpas, da EU-Kommissionen sidenhen i 2004 tvang TV 2 til at betale statsstøtte på godt en mia. kr. tilbage for perioden 1994-2002.

Hvor sagen ender, tør ingen spå på forhånd, og konsekvenserne synes uoverskuelige. Taber staten, kan de seneste forsøg på at redde TV 2s økonomi nemlig risikere at gå fuldstændigt i vasken.

 

0 Kommentarer