TV 2 på vej mod brugerbetaling

For at redde TV 2's økonomi arbejder regeringen på en løsning, hvor seere med kabelpakker skal betale 25-30 kroner ekstra om måneden.

For at redde TV 2's økonomi arbejder regeringen på en løsning, hvor seere med kabelpakker skal betale 25-30 kroner ekstra om måneden.

TV 2-direktør Merete Eldrup kan måske se mere lyst på fremtiden. Regeringen er nemlig klar til at efterkomme TV 2's ønske om at opkræve en form for brugerbetaling, erfarer Berlingske Tidende.
Med brugerbetalingen får den økonomisk pressede tv-station tilført 300 millioner kroner årligt, ved at seere med kabelpakker skal betale 25-30 kroner mere.
Seere, der ikke modtager TV 2 via kabel-tv, bliver ikke berørt af brugerbetalingen.

Over for Berlingske Tidende ville kulturminister Carina Christensen (K) i går ikke kommentere oplysningerne, og Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, afviser, at Venstre skulle have besluttet sig endeligt.

»Først når vi i morgen (i dag red.) har haft et møde med EU-kommissionen, har vi en fornemmelse af, hvad der er behov for at gøre, og før vi ved det, lægger vi os naturligvis ikke fast på bestemte løsninger.«

Dansk Folkeparti har tidligere været skeptisk over for brugerbetaling. Nu siger kulturordfører Karin Nødgaard til Berlingske, at hun ikke er imod alle former for brugerbetaling, og at det er vigtigt, at alle danskere har adgang til at se TV 2.

I det seneste nummer af Journalisten udtalte den tidligere finansdirektør for TV 2, Anders Kronborg, at den nye ledelse i TV 2 bevidst har tegnet et meget dystert billede af stationens aktuelle økonomiske situation for at presse politikerne til at indføre brugerbetaling.

TV 2s kommercielle hovedkonkurrenter på tv-markedet, MTG og SBS, har tidligere udtalt, at TV 2 ikke skal have lov til at få brugerbetaling. Ifølge beregninger fra MTG og SBS får TV 2 allerede næste år et trecifret millionoverskud – også uden brugerbetaling.
MTGs administrerende direktør, Jørgen Madsen, sagde den 4. december 2008 til epn.dk
"Det vil være unfair konkurrence, hvis de får penge, som de ikke har behov for, og samtidig sætter reklamepriserne ned og øger investeringsniveauet. Det er fuldstændigt umuligt for private aktører at konkurrere imod".

0 Kommentarer