TV 2 PÅ PLADS

Mere ferie og bedre pensionsordning blev en del af den nye overenskomst for TV 2. Aftalen har dog allerede mødt kritik.
Mere ferie og bedre pensionsordning blev en del af den nye overenskomst for TV 2. Aftalen har dog allerede mødt kritik.

Tre dages mere ferie. 300 kroner i forhøjelse af skalalønnen om året. En to månedersnorm for opgørelse af arbejdstiden i stedet for én. En forbedret pensionsordning.

Det er nogle af hovedtrækkene i den nye fire-årige overenskomst, som DJ netop har indgået med TV 2.

Som det er sædvane har begge parter udtalt, at forhandlingerne har været hårde, men TV 2 og DJ er alligevel tilfredse med resultatet.

Formand for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, kalder det et vigtigt gennembrud, at de TV 2-ansatte får mere fritid og højere pension. Og han er særligt tilfreds med, at det lykkedes for DJ at sikre, at arbejdsdagene ikke må blive kortere end syv timer.

"Det sikrer en mere hensigtsmæssig planlægning af det ofte hektiske daglige arbejde på TV 2. For vi har i stigende grad oplevet, at folk er blevet kaldt på arbejde til meget korte vagter."

Peter Parboe, økonomidirektør på TV 2, kalder resultatet for fornuftigt.

"Vi bryder os for eksempel ikke om, at vi har givet tre ekstra fridage. Men den her overenskomst betyder, at vi kan overskue økonomien de næste fire år, og det var væsentligt for os."

Tillidsmand Niels Jerl Hansen, der selv var med til at forhandle overenskomsten hjem, havde drømt om en bedre aftale.

"For eksempel, at vi fik alle vores forslag igennem og ledelsen ikke fik nogen. Men sådan fungerer det ikke, og på den baggrund synes jeg, at resultatet er tåleligt."

De første kritiske røster har dog allerede meldt sig. Charlotte Tybjerg, journalist på TV/Nord blev arrig, da hun så resultatet.

"Vi har afgivet væsentlige ting, som for eksempel vores månedsnorm. Så har vi fået tre dages ferie og en meget lille lønstigning. Det er ikke nok. Jeg har ikke mødt kollegaer, der var tilfredse, og jeg vil selv stemme nej."

Niels Jerl Hansen tager dog kritikken roligt:

"Det er ikke altid, at alle kollegaer er parate til at acceptere, at man både giver og tager i sådan nogle forhandlinger. Lønstigningen ligger i underkanten af inflationen, men vi fik en klar melding fra baglandet, inden vi gik i gang med forhandlingerne. Den melding lød på mere frihed. Og det har vi fået."

0 Kommentarer