Fodbold

TV 2 og Viaplay køber rettigheder til Superligaen

Fra næste sommer kommer TV 2 til at sende Superligaen sammen med Viaplay

Det er slut med kun at kunne se Superliga-kampe på Viaplay-kanaler som TV 3 Plus og TV 3 Sport eller kanalerne hos Discovery.

Fra næste sommer kommer TV 2 nemlig også til at vise Superligaen.

Det skriver chef for TV 2’s fodbolddækning Carsten Werge på Twitter.

”TV 2 på banen med rettigheder til Superligaen fra næste sommer sammen med Viaplay. Og vi glæder os …,” skriver han.

En glædens dag

Frederik Lausen, sportsdirektør for TV 2, kalder det i en pressemeddelelse ”en glædens dag for os på TV 2”:

”3F Superliga har længe stået øverst på vores ønskeliste, da rettighederne indeholder alt det, vi gerne vil stå for på TV 2. Det er dansk. Det er tæt på vores seere og brugere. Og det gør, at vi snart kommer endnu mere rundt i de store danske fællesskaber, der er omkring klubberne i 3F Superliga.”

”Kombinationen af det bedste danske klubfodbold og vores rettigheder til herrelandsholdet og de store slutrunder, der også kommer i fremtiden, er et mix, jeg er stolt af og glad for at kunne tilbyde vores seere og brugere,” tilføjer han.

Lige fordeling

TV 2 kommer til at dele rettighederne ligeligt med Viaplay, så TV 2 den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og spillerunden efter sender anden-, tredje- og femtevalget. Herefter byttes der rundt igen, står der i pressemeddelelsen.

Dækningen af Superligaen kommer til at foregå i ”tæt samarbejde mellem TV 2 Sport, TV 2’s regioner, TV 2 News, tv2.dk, klubberne og Divisionsforeningen”.

I en pressemeddelelse fra Viaplay fremgår det, at Viaplay har købt rettigheder til de næste seks sæsoner.

”Vi har været hjem for dansk fodbold siden 1998 og er stolte over at kunne sikre denne institution frem til næste årti. Superligaen er en attraktiv turnering med passionerede fans og kommercielle muligheder,” udtaler Jørgen Madsen Lindemann, administrerende direktør og præsident for Viaplay Group i en pressemeddelelse.

0 Kommentarer