Sportswashing

TV 2 og Politiken dropper Brian Laudrup som ekspert

Den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup er færdig som ekspert, fordi han har promoveret Dubai

Man kan ikke være fodboldekspert på TV 2 og Politiken og samtidig være med til at promovere Dubai.

Derfor stopper den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup nu som ekspert på kanalens dækning af det danske fodboldlandshold.

”Vi er sammen med Brian Laudrup blevet enige om at stoppe samarbejdet, fordi det ikke er foreneligt med den kampagne, han deltager i lige nu.”

”Vi vil gerne takke Brian for hans indsigt og bidrag til herrelandsholdskampene på TV 2,” siger sportschef Frederik Lauesen til kanalens hjemmeside.

Ifølge TV 2 stopper samarbejdet øjeblikkeligt, og Laudrup er ikke på sidelinjen, når landsholdet møder Kroatien og Frankrig i Nations League i den kommende tid.

Politiken dropper podcast

Også Politiken har valgt at kappe båndet til Laudrup. En ny fodboldpodcast med titlen ’Brian og Bolden’ bliver lagt i graven efter kun et afsnit, skriver avisen på sin hjemmeside.

”Beslutningen ændrer ikke på vores store respekt for Brian Laudrup, hans erfaring og viden om fodbold. Men i en situation, hvor han reklamerer for VM i Qatar via VisitDubai, er det for uforeneligt med vores standarder for kritisk og uafhængig journalistik, som selvfølgelig også gælder vores dækning af VM i Qatar,” siger chefredaktør Amalie Kestler.

Brian Laudrup er med til at promovere Dubai i forbindelse med en kampagne for emiratet op til VM i fodbold hos nærtliggende Qatar.

Både Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai ligger i, har fået kritik for at være på kant med menneskerettighederne.

53-årige Laudrup taler også i rosende vendinger om omgivelserne i Dubai, der forventes at huse en del af de fans, der skal til VM i Qatar.

I et skriftligt svar til B.T. fredag påpegede Laudrup blandt andet, at 65.000 danskere årligt er blandt de 14 millioner turister i Dubai, hvis kampagne bærer navnet ’Where the world celebrates’.

”I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer.”

”Derfor tror jeg på, at vi lærer mere af at være sammen end af at holde afstand fra hinanden,” lød det blandt andet fra Laudrup til B.T.

0 Kommentarer