TV 2 og DR deles om EM-fodbold

Danmarks to store public service-kanaler sender begge fra næste års EM I fodbold. Abonnementsbetaling har givet TV 2 kapital til at købe rettighederne.

Danmarks to store public service-kanaler sender begge fra næste års EM I fodbold. Abonnementsbetaling har givet TV 2 kapital til at købe rettighederne.

Til sommer kan de danske tv-seere blænde op for både DR og TV 2 og følge med i årets EM-slutrunde i fodbold. Men TV 2 ventede med at købe rettighederne til slutrunde, indtil det stod klart, at TV 2 ville få en mere stabil indtægt i 2012 med indførelse af brugerbetaling. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

»Vi har måttet kæmpe hårdt for rettighederne i år, men vi er rigtigt glade for, at det lykkedes i samarbejde med DR. En EM-slutrunde er vigtig for TV 2 og for TV 2|SPORTEN – forhåbentlig med dansk deltagelse – og nu glæder vi os til endnu en sommer at kunne give fodbold til alle danskere,« siger sportschef på TV 2 Frederik Lausesen i meddelelsen.

Hver kanal vil sende 15 kampe fra fodboldslutrunden, der løber af stablen i juni og juli næste år. Hvis man gerne vil se selve finalen, kan man zappe frem og tilbage mellem de to kanaler, der begge sender kampen live.

TV 2 kan dermed bryste sig af at sende fra en lang række af de største sportsbegivenheder næste år. EM i herre- og kvindehåndbold, de store cykelrundture i Italien og Frankrig, OL i London og altså EM i fodbold fra Polen og Ukraine. Og sport er usandsynligt vigtig for TV 2, især fordi stationens seere snart skal betale for at se kanalen.

»Det er rigtig dyre rettigheder, men vi besluttede, at dem skulle vi have for at give det til dem, der betaler. Sport betyder rigtig meget for TV 2, både fordi vi har meget høje seertal, når vi viser sport, men også fordi det virkelig er her, vi kan samle danskerne,« sagde Merete Eldrup, direktør for TV 2, for nylig til Journalisten.dk.

0 Kommentarer