TV 2 og Berlingske lancerer nyhedskanal om erhverv

TV 2 og Berlingske lancerer den nye tv-kanal "TV 2/Berlingske Business" på nettet. Kanalen skal have 20 medarbejdere, og de to medier opretter otte nye stillinger. »Det er en nyhedskanal. Men også nyhedskanaler har masser af lange interviews og dybde,« siger Lisbeth Knudsen

TV 2 og Berlingske lancerer en ny tv-kanal om erhverv – ”TV 2/Berlingske Business”. Kanalen vil kunne ses på mobil, tablet og PC og bliver en del af TV 2’s streaming-univers TV 2 Play.

De to mediekoncerner vil i alt oprette otte nye stillinger til den nye kanal, som i alt får omtrent 20 medarbejdere. Det fortæller koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen.

»Det er vildt spændende at lave en helt ny tv-kanal. Jeg er sikker på, at vi også vil kunne bruge den til at eksperimentere med nye journalistiske formater. Det glæder jeg mig rigtig meget til,« siger hun.

Nyhedskanal med dybde

Berlingske og TV 2 har de seneste tre år samarbejdet om erhvervsnyheder. I den forbindelse har Berlingske Business haft fem medarbejdere tilknyttet samarbejdet.

»Det hold udvider vi nu med fire til ni mand. Resten af medarbejderne kommer fra TV 2,« fortæller Lisbeth Knudsen.

De to mediekoncerner har aftalt, at det er for tidligt at løfte sløret for konceptet bag kanalen eller tale om det konkrete indhold. Men Lisbeth Knudsen fortæller, at der vil være tale om en nyhedskanal.

»Det bliver med fokus på nyheder, det er en nyhedskanal. Men også nyhedskanaler – som TV 2 News er et strålende eksempel på – har masser af lange interviews og dybde. Det kommer den nye kanal også til at have,« siger hun.

Bygger nyt tv-studie

Berlingske bygger et nyt tv-studie i lokalerne i Pilestræde til den nye kanal.

»Vi har et tv-studie i newsroom i dag, som vi bruger til rigtig meget tv-produktion, herunder omstillinger til TV 2 Finans flere gange om dagen. Men nu etablerer vi et nyt tv-studie på Business-redaktionen til den nye kanal,« siger Lisbeth Knudsen.

Hvorfor har Danmark brug for denne her nye kanal?

»Der er kæmpestor interesse for erhvervsstof, og vi er til stede på stort set alle andre platforme – avis, web, tablet, månedsmagasin – med erhvervsnyheder. Vi har samarbejdet med TV 2 i tre år, og nu har vi teknikken og muligheden for at lave en ren business-kanal.«

I har haft drøftelser i noget tid om at udvide samarbejde. Hvorfor sker det lige nu?

»Vi har drøftet siden den nuværende aftale udløb i efteråret, om vi skulle fortsætte på det eksisterende niveau eller finde på noget nyt. Der har vi besluttet at tage skridtet til noget helt nyt.«

Gratis for Berlingske-abonnenter

TV 2/Berlingske Business kommer til at være gratis for alle Berlingske-abonnenter. De vil kunne se kanalen via Business.dk i TV 2’s Play-univers.

»Det har været afgørende for os, at nuværende og kommende abonnenter på Berlingske og Business.dk kan få gratis adgang til kanalen. Det er altså en ekstra værdi til Berlingske-abonnenterne.«

Det vil også være muligt at købe sig adgang til den nye kanal alene via TV 2 Play.

Konceptet bliver afgørende

Børsen er også på vej med en ny streaming-kanal med erhvervsstof. Børsen Play forventes at være i luften i starten af 2015, fortalte chefredaktør Anders Krab-Johansen i oktober.

Lisbeth Knudsen, hvad har I, som Børsen Play ikke har?

»Det må man vente og se, til vi kommer med det endelige koncept for den nye kanal. Jeg tror dels, konceptet bliver afgørende, men også det at vi er to store mediekoncerner, der går sammen. Jeg tror også, det giver nogle markedsmuligheder, som vi ikke havde alene. Derfor tror jeg, det bliver et stærkt tilbud i markedet,« siger hun.

0 Kommentarer