TV 2 News lancerer nyt kulturprogram

Stéphanie Surrugue er vært på satsningen "Kulturen på News". Kulturen får ikke den tv-dækning, den fortjener, mener kanalchef Mikkel Hertz.

Stéphanie Surrugue er vært på satsningen "Kulturen på News". Kulturen får ikke den tv-dækning, den fortjener, mener kanalchef Mikkel Hertz.

Mandag den 10. oktober går TV2 News i luften med et nyt koncept. "Kulturen på News" skal fra kl. 20 mandag til torsdag levere kultur med "kant, perspektiv og temperament".

»Interessen for kultur er stor, men der er faktisk ingen steder på tv, hvor kulturen får den dækning, den fortjener. Det vil vi give den på News. Vi vil gøre kulturstoffet til et af vores kerneområder og gå til det med samme journalistiske tilgang, som når vi dækker for eksempel politik eller finansstoffet,« siger Mikkel Hertz, kanalchef på TV2 News, i en pressemeddelelse.

Programmets vært bliver Stéphanie Surrugue, der blandt andet har været kultur- og reportagejournalist på Politiken, samt vært på "Kulturguiden på DR2". Hun har vundet De Berlingske Journalisters Pris og Politikens Høruppris. Og så har hun skrevet bøgerne "Enegænger – portræt af en prins" og "Det store bogtyveri".

»Vi er vant til at finde politik, finans og blå blink i forgrunden af nyhedsbilledet. Nu får kulturen også sin plads, og jeg tør godt love, at vi hver dag leverer historier om både kunst og kaos, penge og passion – historier, vi bliver klogere af, for kultur handler jo netop om, hvordan vi er mennesker i samfundet,« siger Stéphanie Surrugue. 

0 Kommentarer