TV 2 News kaldes nu “den kloge kanal”

Fra at have været den hurtige overfladiske tv-station har TV 2 News udviklet sig til "kanal klog" med seriøse nyheder, magasiner og analyser, skriver Politiken i dag.

Fra at have været den hurtige overfladiske tv-station har TV 2 News udviklet sig til "kanal klog" med seriøse nyheder, magasiner og analyser, skriver Politiken i dag.

Helikopteren, bilmagasiner og kulørte modeshow er væk. I stedet har vi fået finans, politik og lange debatmøder. Et skifte, som alt sammen har været med til at skærpe profilen for TV 2 News. Så sent som i går aftes sendte stationen et langt politisk topmøde med Helle Thorning-Schmidt, Claus Hjort Frederiksen, Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal.

Og ifølge dagens udgave af dagbladet Politiken betyder det, at stationen efterhånden har udviklet sig til en "alvorlig og klog kanal".

Skiftet har tilmed båret frugt: I 2008 fik TV 2 News næsten tredoblet sine seertal. I første uge af i år slog kanalen sin egen rekord med over halvanden million seere.

"Vi er blevet mere 'newsy' end tidligere og har fundet ud af, at det er vigtigt, at vores kanal satser på det væsentlige. Nyheder, politik og finans. Om aftenen er vi måske oven i købet blevet lidt langhårede og ligner mere og mere én stor Deadline," siger kanalchef Mikkel Hertz til Politiken.

Avisen skriver videre, at skeptikerne har overgivet sig, og TV 2 News har ligefrem fået faste seere.

DR 2 melder sig dog klar på konkurrencen.

1 Kommentar

Martin Ramsgård
13. JANUAR 2009
Re: TV 2 News kaldes nu "den kloge kanal"
Det er da stort, at ledelsen af TV2News efter to år har fundet ud af at det er vigtigt, at en nyhedskanal satser på det væsentlige og på nyheder. Vi må så håbe at den kommercielle medievirksomhed TV2 bliver ved med at have råd til at servicere danskerne med P1 på fjernsyn ;-)