TV 2 News fylder 10 år: Politikeren fortæller

For politikerne betød TV 2 News ændrede arbejdstider – nu skulle man være tilgængelig både morgen og aften. »Det betaler sig at troppe op,« siger eks-minister Christine Antorini. (Opdateret 15/12 kl. 15:42: Video fjernet efter aftale med TV 2)

»Jeg kan huske et sommergruppemøde, dengang News havde eksisteret et års tid, hvor en af vores kommunikationsfolk sagde, at med News ville alt blive anderledes. Han sagde, at nu skulle vi være klar hele tiden og kunne gå på tv hele tiden.

Vi sad bare alle sammen og tabte kæben og tænkte: ”Skal vi nu bruge al vores tid på at være i medierne i stedet for at lave politik?” Det er ikke sådan, at vi bliver forstyrret hele tiden. Men det er klart, at der er kommet et større mediepres.

Jeg var hovedordfører på undervisningsområdet fra 2005-2011, og der skete rigtig meget på det tidspunkt. Det betød så, at jeg kunne komme meget i tv. Hvis man prioriterer det og stiller op til News tidlige indslag klokken 6 om morgenen, så betaler det sig, så bliver man oftere brugt. Klokken 6 om morgenen er et godt tidspunkt, for så kører man i båndsløjfe indtil middag. Du får noget seriøsitet forærende, når du sidder i studiet klokken 6 om morgenen i en pæn jakke og har fået ordnet hår og makeup.

Nogle partier har haft et lidt dårligt ry for, at det var svært at få dem til at troppe op, og der må man bare sige, at det betaler sig at troppe op. Hvis man ikke kan finde en politiker til at stille op, så tager man nogle gange fat i de relativt sikre kort.

Der er sket en ændring i politikernes møder med pressen. Man kan godt blive kontaktet klokken 23 om aftenen, for der kommer avisernes forsider, og så liner News kilder op til det tidlige indslag næste morgen. At der både er en helt sen tid og en helt tidlig tid, det kan godt være lidt hårdt. Det er nogle skæve arbejdstider.

Da News kom, skulle vores pressefolk ændre vaner og professionaliseres. Vi skulle simpelthen have en, der var pressevagt og tjekkede både tidligt og sent. 

Man kan godt få en fornemmelse af, at det er hele Danmark, der ser News. Alle os herinde har det jo kørende på alle kontorer. News rammer målgruppen, som er politisk interesseret, men de rammer ikke den brede befolkning. Man skal ikke tro, at News er afgørende for at sætte det mediebillede, alle forholder sig til, men det giver adgang til flere typer politiske diskussioner, og man kommer med ind i maskinrummet.

Jeg synes, det er en kæmpe gevinst, at vi har fået News. De bidrager til den samlede nyhedsdækning, men man mister perspektivet som med mange andre elektroniske nyheder.«

Her viste vi i en begrænset periode et klip fra TV 2 News med Karsten Ree i studiet. Efter aftale med TV 2 måtte videoen kun vises 1 måned, så den er nu fjernet.

Hvad er dit favoritklip?

»TV 2 News-værterne er nogle af de dygtigste journalister, og nogle gange har de skullet forholde sig til nogle skøre gæster. I det her klip sidder Karsten Ree i sin storblomstrede hippieskjorte og laksefarvede slips og sviner Amagerbanken til, tjekker sin telefon og pulser på en e-cigaret imens. Man kan se på værterne, at de ikke rigtig ved, om de skal grine eller lade være.« 

Christine Antorini blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne i 2005. Hun var børne- og undervisningsminister fra 2011 til 2015.

Opdateret klokken 15:43: Videoklippet er fjernet efter aftale med TV 2, da licensperioden på 1 måned er ophørt.

0 Kommentarer