TV 2 News fylder 10 år: Direktøren fortæller

Han satte sig i direktørstolen med ambitionen om at give Danmark en 24 timers nyhedskanal. »I foråret 2007 tror jeg ikke, der var en eneste dansker, der ikke havde hørt om TV 2 News,« siger Per Mikael Jensen, der var administrerende direktør for TV 2 fra 1. maj 2006 til 1. august 2007. (Opdateret 15/12 kl. 15:45: Video fjernet efter aftale med TV 2)

»Da jeg startede på TV 2, havde jeg boet i England og New York nogle år, og der var jeg blevet vant til 24 timers tv. Selv byen New York havde jo en 24 timers tv-kanal, men Danmark havde ikke. Jeg tænkte, at News kunne blive et afgørende konkurrenceparameter mellem DR og TV 2, og det synes jeg også, det endte med at blive. Med News blev TV 2 for mange en primær leverandør af nyheder.

Der fandtes nyheder rettet mod øjeblikket, inden News kom til, men det var ikke lige så intenst. Levende billeder kan bare noget særligt, når der er breaking, for man vil gerne se den person, der gør eller siger noget. Det drama, der ligger i en breakingsituation, er svært at overføre til skrift.

Vi skulle have en helikopter, fordi helikoptere laver fantastiske billeder. Den kan gøre ret kedelige billeder super interessante, fordi de er fotograferet fra en anden vinkel, end man er vant til. Når der var store begivenheder som ildebranden i Seest var helikopteren uundværlig, for den gav et fantastisk overblik. 

Vi var heldige med begivenhederne på Nørrebro omkring rydningen af det gamle ungdomshus. Det tog fart, lige da News var startet, og det kom så vidt, at selv politiet sagde, at de sad og så News for at få overblik. Timingen var fantastisk, og i foråret 2007 tror jeg ikke, der var en eneste dansker, der ikke havde hørt om TV 2 News. 

Den tendens med, at politikere taler til hinanden gennem medier, blev forstærket af News. En politiker går ud og siger noget, og en halv time efter står modstanderen i tv og siger det modsatte. Men man skal heller ikke underkende, at politikerne blev glade for kanalen. 

I en nyhedsudsendelse på DR eller TV 2 kunne politikeren nå at sige to sætninger, mens de på News kunne sidde og ævle i to og fem minutter. Man kunne komme langt mere i dybden og få lov til at argumentere for sine synspunkter.

Hvis jeg skulle give News et godt råd, så er det: ”Begynd at lave alt indholdet, som hvis det kun udkom på mobil. Lad være med at tænke stor skærm, lad være med at tænke flow.” Måske skal man på et tidspunkt helt væk fra at snakke om tv og i stedet kalde det levende billeder, for det er på mobilen, fremtidens brugere er. News skal tænke mere i nyhedspakker til mobilen, der kan ses, når brugeren har tid.« 

Her viste vi i en begrænset periode et klip fra TV 2 News om Ungdomshuset. Efter aftale med TV 2 måtte videoen kun vises 1 måned, så den er nu fjernet.

Hvad er dit favoritklip?

»Hele forløbet med rydningen af det gamle Ungdomshus står for mig som et mindeværdigt News-øjeblik. News har haft stor betydning for den politiske journalistik, men begivenhederne på Nørrebro satte virkelig News på landkortet, fordi vi var så massivt til stede. Begivenhederne var ikke fantastiske, men timingen var fantastisk for os.« 

Per Mikael Jensen var administrerende direktør i TV 2 fra 1. maj 2006 til 1. august 2007. Han ankom med helikopter og ambitioner om at skabe landets første 24 timers nyhedskanal.

Opdateret klokken 15:45: Videoklippet er fjernet efter aftale med TV 2, da licensperioden på 1 måned er ophørt.

0 Kommentarer