Arbejdsmiljø

TV 2 News-afdeling lagt ned af arbejdspres og dårlig trivsel: Chef stopper øjeblikkeligt

TV 2 beskriver i en mail til medarbejderne en alvorlig situation i producergruppen på TV 2 News, som er ramt af arbejdspres, sygdom, dårlig trivsel og mistillid til ledelsen

”Vi har en alvorlig situation i producergruppen på News, som handler om arbejdspres, sygdom, dårlig trivsel og mistillid til ledelsen af producergruppen.”

Sådan lyder det indledningsvist i en mail sendt fra ledelsen hos TV 2 Nyhederne til samtlige medarbejdere i TV 2’s nyhedsafdeling.

I mailen, som Journalisten har set, fremgår det, at chefproducer Troels Thorup har valgt at opsige sin stilling og efter gensidig aftale med TV 2 stopper øjeblikkeligt.

Ledelsen skriver videre, at de længerevarende udfordringer er eskaleret hen over sommeren og nu har nået et produktionskritisk niveau som følge af lav bemanding og for stort pres på medarbejderne.

”Det ser vi på med stor alvor, og vi er dybt berørt over de konsekvenser, det har for medarbejderne og produktionerne på News,” står der i mailen, der er underskrevet af Christian Winther Rohde, som er chef for TV 2’s produktion.

Produktionskritisk niveau

I mailen bliver det understreget, at ansvaret for situationen ligger hos ledelsen.

”Vi bruger alle ressourcer på hurtigst muligt at få løst problemerne med blandt andet opmanding for at få ro og arbejdsglæde tilbage i producergruppen,” fortsætter den.

Af mailen fremgår det, at chefproducer Troels Thorup har valgt at opsige sin stilling ’for at give plads til nye kræfter, så gruppen kan få en ny start’.

”Vi takker Troels for stort engagement i alle årene på TV 2, hvor han blandt andet også har været eventproducer,” står der i mailen.

Arbejder på at øge kapaciteten

I et skriftligt svar forklarer Christian Rohde, ledende produktionschef i TV 2 Nyhederne, at ledelsen tager sagen meget seriøst.

”I den seneste tid har producergruppen på NEWS været udfordret af sygdom efter corona og derudover en sommer med et stort nyhedspres. Det er en svær situation, som vi tager meget alvorligt som ledelse,” skriver han.

”Vi har holdt møder med gruppen og gør alt for at finde løsninger så hurtigt som muligt, da trivsel i hverdagen og en sund arbejdskultur er altafgørende for os Vi arbejder konkret på at øge kapaciteten i gruppen og sammen med medarbejderne skal vi gentænke hele måden vi arbejder på,” tilføjer han.

Troels Thorup selv ønsker ikke at kommentere sagen og henviser til TV 2.

Opdateret klokken 15.37 med skriftlig kommentar fra Christian Rohde.

0 Kommentarer