TV 2 nedlægger Kabul-kontor

Forsøget med et permanent kontor for TV 2-journalister er slut for denne gang. Historierne flytter rundt i verden, siger nyhedschef Michael Dyrby, der også vil drosle ned i Mellemøsten.

Forsøget med et permanent kontor for TV 2-journalister er slut for denne gang. Historierne flytter rundt i verden, siger nyhedschef Michael Dyrby, der også vil drosle ned i Mellemøsten.

Egentlig har forsøget med en fast base i Afghanistan været en succes. Alligevel vurderer TV 2 Nyheder, at ressourcerne er bedre brugt andre steder.

»Det har været et fremragende koncept – og faktisk bedre end vi havde regnet med. Og det er også derfor vi faktisk har udvidet vores 6-måneders forsøgsperiode til 12 måneder. Men det er jo hele tiden en vurdering af, hvad vi har af penge i forhold til, hvad vi skal dække,« siger Michael Dyrby.

Som erstatning for det permanente kontor skal Afghanistan-konflikten nu dækkes af stationens faste Pakistan-korrespondent Simi Jan, og man vil stadig have chauffører og fixere i Kabul tilknyttet.
Men Afghanistan er ikke det eneste konfliktområde, hvor TV 2 trapper ned. Mellemøst-kontoret kommer også til at ligge ubrugt hen i perioder.

»Steffen Jensen kommer i perioder til at arbejde i Danmark, hvor vi vil bruge ham i den øvrige nyhedsflade. Vi måtte konstatere, at det er begrænset, hvor mange historier, der kom ud af Mellemøsten, og det vil vi så tage konsekvensen af,« siger Dyrby.

Han afviser dog, at der ligger en decideret besparelse i nedtrapningen af Afghanistan- og Mellemøst-dækningen. Bevillingen til et ad hoc-kontor ligger der stadig – den skal bare bruges andre steder.

»De interessante historier flytter sig rundt i verden. Og det er jo hele tiden et journalistisk skøn, blandet med en vurdering af de midler vi har til rådighed. Vi vil jo for eksempel også gerne kunne dække et jordskælv i Haiti, som vi lige nu har tre kamerahold på vej til.«

Michael Dyrby fortæller videre, at man overvejer at placere et ad hoc-kontor i Sydafrika i forbindelse med VM i fodbold, og at man også gerne ville gøre det i Iran, hvis det lod sig gøre for de iranske myndigheder.

3 Kommentarer

Lars B. Jørgensen
15. JANUAR 2010
Re: TV 2 nedlægger Kabul-kontor

@prange

Korrektion: Evigt indebrændt journalist - for nu at få det hele med

thomas prange
15. JANUAR 2010
Re: TV 2 nedlægger Kabul-kontor

Hvor er det trist at høre en journalist klage ove at der bliver brugt penge på at sende folk ud til brændpunkter og fortælle hvad der sker på stedet.

 

 

preben nyborg madsen
15. JANUAR 2010
Re: TV 2 nedlægger Kabul-kontor

Hold da kæft, tre kamerahold i Haiti.

Jeg ryster næsten mere end øen gjorde forleden - og skal i hvert fald se, hvad der kommer ud af det initiativ, som jeg ikke kan få ved at kigge CNN og de tyske stationer, som er mestre til at dække tragedier og sport.

Men når man så samtidig ved, at TV2 har økonomiske problemer, hm, ja hvad koster så dette initiativ? Og hvad koster fx en konstant flyvende journalist/reporter ala Ulla Therkildsen. Med fly (næppe Ryanair) og hotel osv er hun da vist en dyr dame at have på skærmen et par minutter, hvor vi hører en "rygrads-rapport".

Men de har vel råd til det, TV2..?