TV 2 Morgen-nyhederne måske til København

TV 2 overvejer i øjeblikket at flytte produktionen af Morgen-nyhederne fra Odense til København. Det skal frigøre medarbejdere til anden produktion og spare ressourcer svarende til 10 millioner kroner.

TV 2 overvejer i øjeblikket at flytte produktionen af Morgen-nyhederne fra Odense til København. Det skal frigøre medarbejdere til anden produktion og spare ressourcer svarende til 10 millioner kroner.

Planen kom frem onsdag under det månedlige medarbejdermøde på TV2 Nyhederne og er led i et større sparekrav, der er blevet pålagt alle afdelinger i TV 2. I stedet for at producere Morgennyhederne i Odense, vil man flytte redaktionen til København og lade afviklingsholdet på TV2 News stå for udsendelsen.

Flytningen vil ikke betyde fyringer blandt de faste medarbejdere, idet medarbejderne i Odense skal indgå i anden produktion.

Men ideen blev ikke modtaget med glæde fra medarbejdernes side, da den blev luftet ved mødet onsdag.

»De medarbejdere, der har startet morgen-tv op fra begyndelsen og skabt en stor succes, vil miste deres arbejde, og det er de naturligvis kede af,« siger tillidsrepræsentant Claus Birch, der også er betænkelig ved, at medarbejderne på TV 2 News kan blive pålagt flere opgaver, end de i forvejen har.

Han frygter, flytningen vil gå ud over kvaliteten, og at det kan koste den ubestridte førerstilling TV 2 har på morgenfladen, når TV 3 næste år vil tage konkurrencen op på morgen-fladen.

Henrik Skovgaard er nyhedsvært på Morgen-nyhederne og således en af de medarbejdere, der vil komme til at få nye opgaver.

»Det kan godt være, der fortsat vil være morgennyheder på TV 2, men det vil ikke blive, som folk kender det. Jeg synes, det er forunderligt, at man skærer en gigantsucces væk. Vi har banket alle af banen, og vi har en historisk høj share på 70. Det vil være en kultur, man slår ihjel,« siger han.

I et interview i Information den 11. november fortalte den kommende administrerende direktør Merete Eldrup, at TV 2’s hovedkanal fremover skal »sikres« og »opprioriteres«. I det lys finder Henrik Skovgaard det paradoksalt, at man nu vil flytte produktionen af Morgen-nyhederne til TV 2 News.

Det er TV 2’s nyhedschef Michael Dyrby, der skal indstille besparelserne til direktionen. Han siger, at planen er en blandt flere muligheder.

»Formålet er at frigøre midler til at lave andet tv, men ellers vil jeg ikke kommentere på ting, der endnu ikke er besluttet,« siger Michael Dyrby.

Den endelige beslutning om besparelserne forventes at blive taget i midten af næste uge.

 

0 Kommentarer