Podcast

TV 2 melder sig på banen med tre nye podcasts

Også TV 2 kaster sig ind på podcast-markedet med blandt andet en daglig nyhedspodcast

DR har ’Genstart’ og ’Tiden’. Zetland udgiver ’Helikopter’, Berlingske sender hver dag ’Pilestræde’ ud, og Politiken har ’Du lytter til Politiken’.

Nu kan danskerne også lytte til TV 2. Tv-stationen melder sig nemlig også på banen med en daglig podcast, der er en af husets tre nye nyheds- og aktualitetspodcast.

Den daglige podcast får navnet ’Dato’, og konceptet er groft sagt det samme som i DR’s ’Genstart’. Bag værtsmikrofonen sidder Thomas Buch-Andersen.

”I ’Dato’ vil vi alle hverdage give én godt fortalt historie. Vi vil med fængende fortællere tage lytteren med ind i de store historier – med den stemning, stil og det persongalleri, man kender fra TV 2.”

”Vi zoomer ind på de allerstørste, vigtigste og mest opsigtsvækkende nyhedshistorier og fortæller dem på en måde, som gør, at man kan følge med, når snakken går blandt venner og familie,” siger Thomas Buch-Andersen i en pressemeddelelse.

Den anden podcast, ’Korrespondenterne’, vil udkomme ugentligt hver torsdag. Som navnet lægger op til, bliver omdrejningspunktet aktuelle historier fra udlandet med TV 2’s korrespondenter som gæster.

Udlandsstof og krimi

Vært på ’Korrespondenterne’ bliver Petter Ettrup, der er redaktionschef og souschef på TV 2’s udlandsredaktion.

Fortællingerne kommer til at tage afsæt i aktuelle udenrigspolitiske emner, og korrespondenterne kommer til at give et smugkig ind bag facaden på deres arbejde, lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover vil en tredje podcast med navnet ’Skyggesiden’ udkomme uden fast interval. Det bliver fortællinger inden for krimi- og dokumentargenren.

Den første serie hedder ’Opkald fra dødsgangen’ og består af fire afsnit om danske Peter Nielsen, der sidder fængslet i Nigeria anklaget for drabene på sin datter og kone. Samme historie bliver i den kommende tid også fortalt i tv-format i dokumentaren ’Dødsdømt’.

Anders Lomholt er den gennemgående fortæller på ’Skyggesiden’.

”De tre nye og meget forskellige podcasts skal være med til at udvide vores samlede nyheds- og dokumentartilbud,” siger TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors-Nielsen, i pressemeddelelsen.

”Vi vil nu være til stede for brugerne i nogle helt andre situationer, end vi plejer, og nå ud til danskere, som vi måske ellers ville have svært ved at komme i kontakt med. På den måde løfter vi vores public service-forpligtelse, når vi tilbyder flere danskere væsentlig information om det samfund, vi lever i,” tilføjer hun.

Podcasts er et hit blandt de 18-24-årige

Flere og flere medier er i den seneste tid begyndt at udgive podcast, og det kan da også se ud til at være en god platform, hvis man gerne vil have fat i yngre målgrupper.

Ifølge rapporten ’Danskernes brug af nyhedsmedier 2022’ er det 32 procent af danskerne, der månedligt har lyttet til en podcast.

For de unge danskere mellem 18 og 29 år er den andel helt oppe på 63 procent. Interessen for podcast er også høj blandt de 25-34-årige.

0 Kommentarer