TV 2 Lorry prikker torsdag morgen

En opringning, en samtale og et fyringsbrev fra TV 2 Lorry. Det sker torsdag morgen. Sparekravet lød på 3,9 mio. kroner. Medarbejderne har sammen med ledelsen fundet 1,6 mio. kroner i alternative besparelser. 2,3 mio. skal findes ved fyringer.

En opringning, en samtale og et fyringsbrev fra TV 2 Lorry. Det sker torsdag morgen. Sparekravet lød på 3,9 mio. kroner. Medarbejderne har sammen med ledelsen fundet 1,6 mio. kroner i alternative besparelser. 2,3 mio. skal findes ved fyringer.


Medarbejderne på TV 2 Lorry har alle takket nej til en aftrædelsesordning, der hovedsageligt bestod af en fritstilling og løn i opsigelsesperioden.
Det oplyser tillidsrepræsentant Jens Rungø, som trods alt er tilfreds med ledelsens samarbejdsvilje under forhandlingerne, hvor begge parter laverede en brainstorm på besparelser, som ikke ville ramme bemandingen.

»De såkaldte "i sinde"-breve bliver delt ud i morgen. Den enkelte medarbejder bliver ringet op og kaldt ind til en samtale, hvor jeg tilbyder at være med. Man har krav på varsel og en forklaring. Det er en katastrofe for dem, det rammer. Og det bliver en svær tid for os, der bliver tilbage. Udsigten til, at vi skal gøre mere med færre mand, er ret uoverskuelig,« siger Jens Rungø til Journalisten.dk med henvisning til, at efterårets kommunalvalg nærmer sig, og at sendetiden fra november udvides med en time.

De otte TV 2-regioner får hvert år i snit 54 mio. kroner til drift og produktion. I det beløb indgår en ekstrabevilling til hver region på seks mio. kroner i alt over de næste fire år til at levere indslag til det programvindue kl. 20.00 til 21.00, man skal fylde på den nye kanal i mux1 i forbindelsen med overgangen til det digitale tv-signal.

Beløbet skal dække produktion af den ekstra time i fire år. Men det rækker langt fra, når der også skal tages højde for de nye besparelser, påpeger Jens Rungø.

»Vi er gået fra tremandsproduktion til tomandsproduktion. Nogle gange har vi endda enmandshold, og det vil vi se mere af i fremtiden,« siger tillidsmanden.
Heller ikke direktør Dan Tschernia synes, at det er let at få enderne til at mødes.
»Vores økonomi bliver reelt skåret ned år for år. Stigningen i licenstilskuddet holder slet ikke trit med pris- og lønudviklingen. Desuden er det uhyre vanskeligt at skaffe sponsorer til de af vore tiltag, det er lovligt at sponsorere. Så vi er også gået ned i indtægt på det punkt,« siger Dan Tschernia til Mediawatch.

En måde at løse ressourceproblemet på er, at regionalstationerne laver en slags "landet rundt", hvor man samsender en del af den programsatte time på mux1.
»Jo flere midler man har, des mere ville være gået til at fylde fladen med lokalstof. Det her er en måde at komme omkring besparelserne på,« siger Jens Rungø.

0 Kommentarer