TV 2 Lorry positivt stemt for konservativt medieudspil

Alle tiltag, der styrker lokaljournalistik i hovedstadsområdet, er gode tiltag, siger TV 2 Lorrys direktør

TV 2 Lorry er klar til at splitte stationen op, hvis det er det, man bliver enige om i de kommende medieforhandlinger. Sådan lyder det fra TV 2 Lorrys direktør, Morten Kjær Petersen.

”På et overordnet plan synes jeg, at alle tiltag, der kan styrke den lokale og regionale journalistik i hovedstadsområdet, er gode tiltag,” skriver han til Journalisten.

Tidligere i dag fremlagde Det Konservative Folkeparti deres udspil til de kommende medieforhandlinger. I udspillet bliver det blandt andet foreslået, at TV 2 Lorry skal splittes op.

Baggrunden for forslaget er, at TV 2 Lorry dækkede 34 kommuner, mens regionen lige ved siden af, TV 2 Øst, kun dækkede 12. Til Berlingske siger De Konservatives medieordfører, Birgitte Bergman:

”Nærdemokratiet er så pokkers vigtigt at sikre. Derfor synes vi, det giver rigtig god mening at dele TV 2 Lorry op i to.”

Klar til at løse opgaven

Selv om han ikke har en kommentar til det konkrete udspil fra De Konservative, så tror Morten Kjær Petersen på, at TV 2 Lorry er klar uanset udfaldet af medieforhandlingerne:

”Jeg, og vi, er klar til at løse den opgave, politikerne bliver enige om i det næste medieforlig,” skriver han.

I De Konservatives udspil foreslås det også, at TV 2-regionerne bliver tilført 66 millioner kroner. Pengene skal blandt andet hentes ved at spare en milliard på DR, hvis det står til De Konservative.

Berlingske har også spurgt Birgitte Bergman, om hun mener, at det ville være bedre at omfordele midlerne blandt regionerne. Til det svarede hun:

”Jeg ville være ked af at skære på den måde, for så begynder vi at skævvride dækningen. Vi skal hele tiden sikre et godt dækket Danmark. Der tror jeg, man ville lave et for ringe produkt, og det ville ikke være rimeligt over for dem, der bor på øerne og længere ude.”

0 Kommentarer