TV 2 lægger op til politisk debat med Armadillo

TV 2 viser den prisbelønnede dokumentar "Armadillo" efterfulgt af debat om krigen. Politisk debat kan sagtens blive en stor event på tv, siger programdirektør Palle Strøm.

TV 2 viser den prisbelønnede dokumentar "Armadillo" efterfulgt af debat om krigen. Politisk debat kan sagtens blive en stor event på tv, siger programdirektør Palle Strøm.

TV 2 viser den roste dokumentarfilm "Armadillo" torsdag den 6. januar. Bagefter rydder de fladen for at få gennemdiskuteret den danske krigsdeltagelse og dens konsekvenser.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

»Man kan stille sig selv spørgsmålet: 'Kan man gøre politik til en stor event på landets største tv-kanal?' Jeg mener klart 'ja'. Det ikke alene kan man, det gør vi, og det vil vi på TV 2. Vi vil sætte dagsordenen. Det gjorde vi med duellen "Topmøde" i onsdags. Det gør vi igen 6. januar med "Armadillo" og politisk topmøde,« siger Palle Strøm, programdirektør på TV 2.

TV 2 viste i forgårs programmet "TOPmøde", hvor Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen diskuterede politik og deres visioner for fremtidens Danmark. Programmet trak omkring 900.000 seere.

»Danmark er i krig, hvilket berører alle danskere, enten direkte eller indirekte. Det skal vi have op i det størst tænkelige forum, som er TV 2 – Danmarks Største Fællesskab. I fremtiden vil vi i stigende grad sætte dagsordenen. Det er et erklæret strategisk mål for TV 2,« siger Palle Strøm.

5 Kommentarer

Jesper Hemmingsen
13. OKTOBER 2010
Re: TV 2 lægger op til politisk debat med Armadillo

@Jakob Andresen

Har du set filmen? Det virker virkelig ikke sådan, når du kalder stripperscenen bærende.  

Måske du skulle se den før du kritiserer, det ville nok højne debatniveauet. Men din kommentar er da tankevækkende og desværre nok også meget sigende for den debat, der kom i kølvandet på Armadillo: Størstedelen af de mennesker der kritiserer den har slet ikke set den.

Hvorfor kan man i øvrigt ikke sammenligne rekonstruktioner fra nyhedsindslag med rekonstruktioner fra dokumentarfilm?

"det svarer principielt til, hvis han havde fjernet en stripper, der rent faktisk var med til festen."

Ovenstående argument forstår jeg simpelthen ikke.

Vh

Jesper 

 

Henrik Bøgh
10. OKTOBER 2010
Re: TV2 lægger op til politisk debat med Armadillo
Er scenen med stripperen nu også en bærende scene for filmen? Det mener jeg såmænd ikke at den er. Det andet eksempel i dit link med sammenklipningen af to replikker er mere kritikpådragende, men i mine øjne heller ikke noget der ændrer væsentligt ved filmens samlede budskab.
Jakob Andresen
8. OKTOBER 2010
Re: TV2 lægger op til politisk debat med Armadillo

Du kan da ikke seriøst sammenligne dækbilleder i et nyhedsindslag med bærende scener i en såkaldt dokumentarfilm. Ja, jeg synes faktisk det er problematisk, at instruktøren betaler for en stripper, der ellers ikke ville have været til til festen. Det kan virke ubetydeligt, men det svarer principielt til, hvis han havde fjernet en stripper, der rent faktisk var med til festen.

Janus Metz kalder det en rekonstruktion, men det kommer først frem, når to af de medvirkende fortæller det. 

Desværre er det ikke kun festen i starten af filmen, der er manipuleret med. Det fremgår af det lettere uskønne link, jeg vedlagde min første kommentar.

Kortspilsargumenterne gider jeg slet ikke gå ind i.

Henrik Rasmussen
8. OKTOBER 2010
Re: TV2 lægger op til politisk debat med Armadillo

Jaja, ligesom der bliver manipuleret med virkeligheden hver dag i TV2 Nyhederne og TV-Avisen, når kilderne "tilfældigvis" laver  kaffe, skriver på computer eller går ud af døren, når kamera-holdet er til stede. 

Man kan til gengæld blive bekymret på debattens vegne, når folk som dig allerede nu begynder at forplumre den ved at trække manipulations-kortet. Det er så billigt. Og det er den samme jammerlige klagesang om og om igen. 

Har du set filmen? Og hvis ja, synes du virkelig det er så vigtigt, om det er Janus Metz, der har betalt for den stripper, man ser i ca. 15 sekunder?

Jakob Andresen
8. OKTOBER 2010
Re: TV2 lægger op til politisk debat med Armadillo

Hvis Armadillo skal bruges som affyringsrampe for en politisk debat, så skal TV 2 lige huske at gøre opmærksom på, at der er manipuleret med virkeligheden flere steder i filmen.

http://film.guide.dk/Dokumentar/Janus%20Metz/Krig/Socialrealisme/Autentisk/Armadilloinstruktør_betalte_for_strip_2115680

Flere