TV 2 klar til sin største sportsudfordring

Efter et års forberedelse er TV 2 klar til at tage sig af Danmarkshistoriens største sportsbegivenhed - VM i cykling i København. Stationen har fået hjælp fra blandt andet militæret, Belgien og DONG, fortæller produktionschefen til Journalisten.dk.

Efter et års forberedelse er TV 2 klar til at tage sig af Danmarkshistoriens største sportsbegivenhed – VM i cykling i København. Stationen har fået hjælp fra blandt andet militæret, Belgien og DONG, fortæller produktionschefen til Journalisten.dk.

Når alverdens tv-seere blænder op for cykel-VM, er det TV 2, der står for signalet. Stationen er såkaldt hostbroadcaster for den største sportsbegivenhed i Danmark til dato. TV 2 har sat 120 mand af til opgaven med at sende billeder og lyd ud til stationens kunder i hele verden

Henrik Frederiksen, produktionschef på TV 2 Sporten, har arbejdet på at forberede cykel-VM i snart et år, og det strammer til i dagene op til det gigantiske arrangement.

»Og så kom valget. Det blev meget presset – lige pludselig skulle vi hive tre uger ud af kalenderen. Mange af de mennesker og teknikbiler, vi skal bruge til at lave cykelløb, arbejder lige nu på valgdækningen,« fortæller Henrik Frederiksen. Han arbejder i øjeblikket frem mod, at TV2 Sporten rykker ind på Rådhuspladsen fredag morgen, dagen efter valget.

»Det er fantastisk, at rytterne skal køre rundt ved Amalienborg, Rådhuspladsen og i det indre København, men det er ikke det nemmeste sted at få produktionen til at fungere. Vores sendevogne skal stå ved Tivoli, så alle kabler skal "flyves" over vejene – det hjælper DONG med. Og når vi så endelig har fået billederne i kassen, er det utrolig svært at ramme satellitten med vores signal, fordi vi er midt i byen. Så det er besværligt.«

Selv under den store sportsbegivenhed bliver det »et helvedes mas med alt det udstyr,« siger Frederiksen. Cykel-VM består af mange forskellige løb, der har start- og målområde forskellige steder i København og på Nordsjælland, og sendevogne og udstyr skal blandt andet flyttes fra Rådhuspladsen ud til Geels Bakke.

Cykel-VM bliver uden tvivl den største produktion, TV 2 Sporten nogensinde har haft fingrene i. Når en af hovedbegivenhederne, linjeløbet, sættes i gang i næste uge, skal producerne overskue 32 kameraer – fire af dem på motorcykler og to i helikoptere. Til det har TV 2 hentet hjælp fra et belgisk selskab med erfaring fra mange cykelløb.

»Vi kan simpelthen ikke have uerfarne folk til at køre rundt på motorcykler midt i et cykelfelt,« siger Henrik Frederiksen.

Lige nu mangler der kun smådetaljer, der mangler i logistikken. TV 2 har fået lov at låne militærets flyvepladser til sine helikoptere og tv-stationen har selv sørget for strøm til produktionen. Holdet slæber hele to generatorer med ind i København. Man bliver nødt til at være sikker på, at strømmen ikke går, siger Henrik Frederiksen.

Henrik Frederiksen har ikke lyst til at sige, hvor mange timer han har arbejdet i de sidste par uger – han er bange for, at konen kommer til at læse artiklen. Men arbejdstiden vil rent faktisk falde lidt, når holdet rent faktisk skal til at producere tv-udsendelserne, fortæller han. Der regner han med at få fri allerede omkring kl. 8 om aftenen.

0 Kommentarer