Bijob

TV 2-journalist bruger TV 2-studie til at reklamere for erhvervskonference

”Uhensigtsmæssig glidebane,” siger journalistens chef

”Hej med jer. Jeg hedder Michael Stærke, og jeg er journalist på TV 2. Fredag den 29. september har jeg igen fået lov til at være vært på Erhvervskonferencen 2023.”

Sådan lyder indledningen på en video med journalist Michael Stærke fra TV 2 Sport, hvor han reklamerer for en konference om grøn omstilling i Brøndby, hvor han optræder som vært på fredag.

I videoen, der ligger på LinkedIn, YouTube og konferencens hjemmeside, sidder Michael Stærke foran et stort fotografi af tennisstjernen Holger Rune og fortæller om sin værtsrolle og konferencens indhold.

Det hele er optaget i et af TV 2’s studier.

Og det er ifølge chefredaktør på TV 2 Sport John Jäger over stregen, og derfor vil han sige til Michael Stærke, at det skal han ikke gøre igen.

Må ikke bruge TV 2’s studier

John Jäger forklarer, at han har givet Michael Stærke lov til at optræde som vært ved konferencen.

”Men jeg har ikke givet ham lov til at bruge vores studie eller vores brand og hans eget brand som TV 2-journalist til at reklamere for arrangementet.”

Hvad er der galt i, at det er lavet i et TV 2-studie?

”Ved at optage det inde i vores studie forbinder man arrangementet med os – og det duer ikke. Det er en uhensigtsmæssig glidebane, som jeg vil bede ham om at lade være med i fremtiden,” forklarer John Jäger.

Han tilføjer, at der er mange gråzoner i journalistfaget, når det for eksempel gælder medarbejderes bijob.

”Men den her har jeg ikke set før.”

”Hvis mine medarbejdere har bibeskæftigelse, vil jeg foretrække, at de holder pæn afstand til arbejdspladsen. Det er jo ikke TV 2 eller TV 2 Sport, der er værter for arrangement,” siger John Jäger.

Første video i 2022

Faktisk lavede Michael Stærke også en tilsvarende video i 2022, hvor han sad i et tv-studie, hvor der stod ”Sporten” på bagvæggen skrevet med TV 2 Sportens skrifttype.

”Det gør det ikke bedre, at han har gjort det to gange,” siger John Jäger.

Sagen ændrer ikke ved John Jägers tillid til Michael Stærkes arbejde som vært og kommentator på TV 2.

”Jeg er 100 procent tryg ved det, han laver for mig. Det er ikke noget grundstød mod min tiltro til ham som person. Jeg beder ham bare stille og roligt om ikke at gøre det en anden gang.”

Michael Stærke har ikke nogen kommentarer til Journalisten.

0 Kommentarer