Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:24 17.10.2022 Anna Sol Jørgensen

TV 2 indgår aftale, der sætter film- og tv-produktion i gang igen

Skuespillere, filminstruktører, manuskriptforfattere, klippere og fotografer kan igen arbejde med produktioner for TV 2, efter produktionerne har været gået i stå i månedsvis på grund af en rettighedskonflikt.

Fredag indgik TV 2 nemlig en aftale med Producentforeningen og organisationen Create Danmark, efter parterne er nået til enighed om de “overordnede økomoniske rammer for udvikling af tv-fiktion og dokudrama”, oplyser TV 2 i en mail til Politiken.

I starten af året gik dansk tv-produktion så godt som i stå, da den nye streamingaftale trådte i kraft. Den skulle sikre film- og tv-folk bedre betaling, når deres arbejde bliver vist på streamingtjenesterne, men blev mødt af massiv modstand fra streamingtjenester som Viaplay og TV 2 Play.

Inden sommerferien ophævede Create Danmark, der består af forskellige fagforbund, som repræsenterer blandt andre skuespillere, fotografer, instruktører, dramatikere, klippere og andre, der leverer indhold til film- og tv-produktion, aftalen. Kort efter landede Create Danmark og Producentforeningen en ny aftale med Viaplay, så produktionen for det selskab kunne genoptages.

Hen over sommeren har parterne forhandlet videre med de enkelte streamingtjenester, og Create Danmark betegner overfor Politiken aftalen med TV 2 som et gennembrud, der kan sikre flere aftaler.

Henover weekenden er der da også kommet endnu en aftale i stand, idet Producentforeningen og Create Danmark har forlænget aftalen med Viaplay, så den nu gælder frem til 1. juli 2023, skriver MediaWatch.

SENESTE NYT

Flere nyheder