TV 2 har flest indslag i spil til graverpris

14 bidrag er indstillet til dette års Spadestikspris, der hylder produktionen af kvalitetsjournalistik i de lokale og regionale medier. Hele fire bidrag kommer fra TV 2/Østjylland. Derudover har TV 2 Øst to indslag i spil.

14 bidrag er indstillet til dette års Spadestikspris, der hylder produktionen af kvalitetsjournalistik i de lokale og regionale medier. Hele fire bidrag kommer fra TV 2/Østjylland. Derudover har TV 2 Øst to indslag i spil.

Selv om priserne først bliver uddelt den 28. oktober på konferencen 'Et spadestik Dybere', så kan medarbejderne på TV 2/Østlylland allerede nu fejre en halv sejr.

Ledelsen på stationen har nemlig valgt at indsende hele fire udsendelser og indslag fra TV 2 Øst, som de mener kan og bør komme i betragtning til Spadestiksprisen 2008. Og dermed topper TV 2 Øst blandt alle indsendte.

»Vi vil gerne gøre vores medarbejdere stolte. Det synes vi de fortjener, fordi de gang på gang har været med til at sætte dagsorden,« siger nyhedschef Eva Kvist til Journalisten.dk.

Hun understreger, at de indsendte bidrag vidner om, at der bliver produceret masser af undersøgende journalistik.

»Det er udtryk for god gammeldags journalistisk virksomhed, der har konsekvenser og sætter dagsorden. Og så er det godt at ranke ryggen og få et skulderklap,« siger hun.

I modsætning til Cavling-prisen så er de indsendte bidrag til Spadestiksprisen ikke nominerede. Det er de lokale og regionale medier i Danmark, der selv indstiller mulige kandidater. Siden er det op til dommerkomiteen at træffe det endelige valg og fordele priserne på 100.000 kr., der er finansieret af lokale og regionale virksomheder fra avis-, radio- og tv-verdenen.

Spadestikspriserne skal i øvrigt inspirere lokale og regionale medier til at øge produktionen af kvalitetsjournalistik, der – som det hedder – 'går et spadestik dybere end standarden i den daglige nyhedsstrøm'.

Mere om prisen her:

De 14 indstillinger til Spadestiksprisen 2008 er:

Anders Lifland Nørgaard og Martin Sønderby, TV 2/Østjylland:
Dyrlægekartellet

Casper Birk og Lars Teilmann, Nordjyske Medier:
Sex, løgn og fusk

Agnete Birch Smith m.fl. (En projektgruppe af praktikanter):
Børn på kanten

Gitte Gripping, DR P4 Syd/P4 Esbjerg:
Tragisk ulykke

Frederik Roland og Karsten Skov Villadsen, TV 2/Østjylland:
ÅrhusNord-sagen

Sarah Golczyk og Nicolas Borell, TV 2/Østjylland:
Khat-salg

Lars Teilmann, Nordjyske Medier:
Dødsfald i psykiatrien

Pelle Bank og Jesper Sterum, TV 2/Østjylland:
Højbjerg-mordet

Rikke Dyrberg, TV 2/Øst:
City tand

Sabine Matz, TV 2/Øst:
Soldatervideo og bum-fights

Bjarke Vestesen, Fyens Stiftstidende:
Knivstikkersagen fra Østfyn

Ulrik Sass og Peter Rasmussen, Fyens Stiftstidende:
Troels Frederik

Eva Bejder, TV Lorry:
Fattigdom i København

Søren Flytkær, DR Nordjylland:
Asbestofre forsøgskaniner

 

 

0 Kommentarer