TV 2 har en vaskeægte dyrereporter

Da jeg skrev en artikel om dyr i medierne til det seneste nummer af Journalisten, ledte jeg efter en journalist, der havde dyr som sit fagområde eller et medie, der havde en særlig dyreredaktion.

Da jeg skrev en artikel om dyr i medierne til det seneste nummer af Journalisten, ledte jeg efter en journalist, der havde dyr som sit fagområde eller et medie, der havde en særlig dyreredaktion.

Hun er nu fundet – fjorten dage efter deadline! Sofie Sparre hedder hun og er ansat på TV 2. Det er hende, der rigtig tit laver indslag om dyr til nyhederne. Hun har også lavet indslaget om katten Fnuggi, der er et af de mest populære indslag på TV 2's hjemmeside. Her ser man katten Fnuggi blive væltet ned fra et træ, hvor den har siddet fanget i fem dage. På klippet, der er i slowmotion, har flere tusinde danskere set, hvordan Fnuggi falder ned gennem træets grene for til sidst at lande på en presenning.

Jeg blev opmærksom på Sofies Sparres eksistens, da jeg over en søndagsbrunch fortalte en god veninde og journalistkollega om min seneste artikel.

"Så skulle du da have talt med Sofie, der laver næsten alle dyrehistorierne på TV 2," sagde min veninde helt uanfægtet.

Jeg var selv ved at få min pandekage galt i halsen, da hun sagde de ord i, fordi jeg blev så glad for, at der rent faktisk fandtes en dyrereporter.

Nu har jeg så talt med Sofie. Selv om hun ikke kan komme med i min artikel, var jeg nødt til at have fat i hende. Hun forsikrer mig om, at det ikke kun er skæg og ballade, at hun kalder sig dyrereporter. De fleste andre journalister og redaktører, jeg har talt med under min research, har ellers gjort sig lystige over emnet og forholdt sig en anelse distanceret til det.

"Vi tager det faktisk rimelig alvorligt. Det er et af TV 2's fokusområder. Nu har TV 2 jo også købt sig ind på bladet 'Vi med hund'. Det er virkelig noget, der bliver læst," fortæller Sofie Sparre, da jeg ringer til hende på hendes fridag.

Tak, Sofie. Jeg er nærmest helt lettet over, at det ikke bare er mig, der har haft en fornemmelse af, at der skete en voldsom oprustning på stofområdet 'dyr'.

Sofie lover lige at tjekke for mig, hvor mange der har klikket sig ind på klippet med Fnuggi. Selv om klippet først lagt på efter 19-nyhederne var der 432, der klikkede ind op selve klippet og det ligger i den høje ende af mellemklassen, oplyser Sofie Sparre i en mail. Og selve artiklen om Fnuggi var der mellem 8.000 og 10.000, der klikkede ind på. Ganske godt gået af en kat.

Fra jeg havde deadline på artiklen om dyr i medierne, til den havnede hos læserne, er der gået to uger. I mellemtiden har venner og kollegaer fodret mig med eksempler, der havde været endnu bedre end dem, jeg selv har fundet frem til. Dyrereporteren Sofie Sparre er bare et af dem. Jeg ville for eksempel ønsket, at jeg også havde fået talt med Kaare Sørensen fra Nyhedsavisen om hans artikel om en fyr, der var kæreste med sin hund, og så har jeg hørt et rygte om, at B.T. har en regulær dyreredaktion.

Men alt i alt bekræfter det mig bare i, at den er god nok. Det vrimler med pelsede væsner i medierne.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right