»TV 2 griber til våben for at standse tilbagegangen«

Tre chefer fra DR er de seneste måneder sprunget til konkurrenten TV 2. Lasse Jensen, redaktør på Mennesker & Medier på P1, mener, at det er TV 2's måde at dæmme op for DR’s dominans. Anne Stig Christensen, programdirektør TV 2: »Det er de nære dagsordener, som vi skal tilbage til på TV 2.«  

I sommer skiftede Lotte Lindegaard og Anne Engdal Stig Christensen deres chefstillinger ud på DR for at blive henholdsvis kanalchef og programdirektør på TV 2. 

Anne Engdal Stig Christensen, der var planchef på DR, og Lotte Lindegaard, der var kanalchef på DR1, DR 3 og Ramasjang, var hovedkræfterne bag omlægningen af DR 1 i 2012, der førte til, at kanalen overhalede TV 2 i seertal i primetime sendetid.

I denne uge gik Thomas Breinholt samme vej som Lotte Lindegaard og Anne Engdal Stig Christensen. Han skifter sit job som dokumentarredaktør på DR ud med jobbet som programchef på TV 2, hvor han tiltræder om et par måneder. Thomas Breinholt var også en del af det hold, der omlagde DR 1. 

Ifølge Lasse Jensen, vært på P1-programmet Mennesker og Medier, er TV 2's mange kapringer fra DR ikke tilfældige.

»En stor del af DR's succes er, at de har plukket folk fra TV 2. Blandt andet de tre, du lige har nævnt. Nu plukker TV 2 dem så tilbage. DR har haft betydelig fremgang de seneste år på grund af blandt andet de tre chefer, mens TV 2 har haft tilbagegang, så det her er et tydeligt tegn på, at TV 2 griber til våben for at standse tilbagegangen,« siger Lasse Jensen.

Og selv om programdirektør på TV 2 Anne Engdal Stig Christensen ikke anerkender, at ansættelserne handler om en direkte strid mellem DR og TV 2, lægger hun ikke skjul på, at ansættelserne samlet skal sætte et hold, der kan bringe TV 2 tilbage på banen.

»Det har ikke noget at gøre med DR og TV 2. Jeg bliver hentet til TV 2 som ny programdirektør, og jeg havde to ting øverst på agendaen: Jeg skal have det rigtige hold, og der skal være en god arbejdskultur. Og med hensyn til det rigtige hold, der har jeg hentet Lotte Lindegaard og Thomas Breinholt. Dem har jeg mødt både på TV 2 og DR, og de er dygtige begge to. Lotte har bredden: Hun har været børneredaktør, lavet store livsstilssuccesser og været forkæmper for 'X Factor'. At jeg har hentet Thomas, handler om, at han ved lige nøjagtigt, hvor danskerne er henne, og hvad der betyder noget for dem,« siger hun. 

Anne Engdal Stig Christensen siger, at hun vil renovere hele programfladen på TV 2.

»Om to år vil man kunne se det. Der skal være mere relevans, og vi skal ramme folk, så de bliver klogere på deres egen hverdag. Det er de nære dagsordener, som vi skal tilbage til på TV 2. Det er ikke nogen revolution, men sådan som det har været engang,« siger hun og bebuder blandt andet, at stationen vil købe færre koncepter fra udlandet fremover. 

I forbindelse med TV 2's fødselsdag, har mediejournalist Poul Funder Larsen skrevet bogen "TV2 – 25 år med penge, politik & primadonnaer". Han mener, at DR og TV 2 i stigende grad ligner hinanden. Især fordi chefer flytter frem og tilbage mellem de to kanaler. 

Anne Engdal Stig Christensen afviser den vurdering:

»Der er enorm forskel, og vi har meget mere underholdning i vores flade. Forskellen mellem os og DR bliver endnu større om et par år,« siger hun og understreger, at hun ikke har tænkt sig at bruge sin viden om DR på TV 2.

»Det er forsvindende lidt, du kan bruge det til. Da jeg startede på DR efter at have været på SBS, kiggede jeg ikke på ret meget andet end, hvordan vi kunne gøre DR bedre. Man skal tro på sit eget projekt. På TV 2 skal vi have en ny selvforståelse, og den skal komme indefra,« siger hun.

Anne Engdal Stig Christensen mener, at hele debatten om DR og TV 2 er en smule skæv.

»Vi er en kommerciel kanal, og DR er public service, så det er en smule skævvredet at sammenligne os på alle punkter. Vi kigger lige så meget på, hvor vores kommercielle konkurrenter bevæger sig hen,« siger hun. 

 

0 Kommentarer