TV 2 fyrer syv DJ-medlemmer i dag

I sidste time har tillidsfolk og ledelse forhandlet antallet af fyringer ned fra 8-10 til 7. Fyringerne sker her til morgen og formiddag. »Det sidste døgns tid har vi brugt på at sikre ordentlige aftaler for dem, der bliver ramt,« siger tillidsmand

Her til morgen og formiddag får syv kolleger en ubehagelig besked. TV 2 fyrer syv medlemmer af Dansk Journalistforbund fra nyhedsafdelingen i København.

Som Journalisten beskrev i går, blev medarbejderne tirsdag orienteret om, at antallet af afskedigelser var 8-10. I den forbindelse forklarede nyhedsdirektør Mikkel Hertz i en intern mail, at det i forhandlinger med tillidsfolkene var "lykkedes at minimere antallet af afskedigelser".

Siden da er antallet blevet lidt mindre og lander altså på syv. Det bekræfter tillidsrepræsentant Lennart Sten.

»Indtil et tidspunkt i går har vi prøvet at løse det på alle mulige forskellige måder, for eksempel ved at flytte folk rundt i organisationen. Oprindeligt var tallet jo væsentligt højere,« siger han.

Fokus på vilkår for de fyrede

Medarbejderne har fået besked på at sidde klar ved telefonerne. De berørte vil blive ringet op og indkaldt til samtaler.

Lennart Sten fortæller, at tillidsfolkene det seneste døgn har haft fokus på at sikre bedst mulige vilkår for dem, der må forlade TV 2.

»Det er ikke hverdagskost på TV 2, at vi afskediger. Jeg kan ikke sige, at vi kan undvære den og den, fordi de er dovne eller dårlige. Det er gode folk, vi siger farvel til i dag. Det gør også, at vi får nogle gode fratrædelsesaftaler for dem, for TV 2 er også interesseret i, at de kommer godt videre,« siger Lennart Sten.

Siden udgangen af 2013 er TV 2 på nyhedsområdet blevet næsten 90 ekstra medarbejdere, oplyser nyhedsdirektør Mikkel Hertz, så man nu i alt er omkring 500 ansatte.

Varslet i oktober

Fyringsrunden handler om at undgå samme situation i 2017, som man har oplevet i 2016, hvor TV 2 opdagede sent på året, at der var brugt for mange penge, som Journalisten kunne fortælle i oktober. TV 2 har en fast faktor i budgettet, der skal afspejle udgifter til blandt andet oplæring af nye medarbejdere, genetillæg, afspadsering, løn under barsel og feriepenge. Men denne faktor har været for lav i 2016. Derfor har TV 2 i slutningen af året bl.a. barberet vagtplanerne og bedt medarbejdere afvikle ekstra ferie i år.

Men Mikkel Hertz varslede allerede i oktober, at der ville komme stillingsnedlæggelser for at undgå en lignende situation i 2017.

Det forklarede Hertz også i sin mail til medarbejderne tirsdag, hvor han skrev, at der ikke er tale om en sparerunde.

”Det er alene et nødvendigt værn mod, at vi i nyhedsafdelingen igen havner i en situation, som den vi stod i for halvanden måned siden, hvor vi måtte slå bremsen i og bl.a. bede en række medarbejdere skrue op for afvikling af ferie og afspadsering,” skriver han.

0 Kommentarer