TV 2 fyrer 13 og søger digitale specialister

TV 2 Nyhederne vil ansætte nye medarbejdere, der har forstand på sociale medier og undersøgende journalistik. Fyringerne er en del af TV 2's digitale omlægning af nyhedsproduktionen. »Vi har omplaceret dem, vi kunne,« siger nyhedsdirektør Michael Dyrby

Konsekvenserne af TV 2 Nyhederns digitale omlægning blev i dag meldt ud til omkring 650 TV 2-medarbejdere. Halvdelen skal i fremtiden arbejde i TV 2's nye nyhedscenter under Mikkel Hertz’ ledelse, og 13 fik besked om, at de mister deres job. For eksempel nedlægges funktionen som mediamanager, der typisk håndterer filer. Det samme gælder funktionen med at redigere korte nyhedsindslag.

Nyhedsdirektør Michael Dyrby siger, at fyringerne sker i forbindelse med omlægningen af nyhederne på TV 2.

»Vi er ved at lægge nyhedsorganisationen om til en fremtidig verden, hvor vi skal ramme forbrugerne, hvor de er. Vi skal ud på alle platforme, og det, vi laver, skal have et løft. Det er den vision, vi har arbejdet med i nogle måneder,« siger han.

Skal være stærkere på sociale medier

Michael Dyrby siger, at det ikke er en spareøvelse.

»Vi skal være stærkere på sociale medier og undersøgende journalistik, så vi skal have folk, der har kompetencerne inden for netop det. Så vi skal ud og ansætte nye medarbejdere med digitale kompetencer.«

Han siger, at afskeden med de 13 sker efter forhandlinger med tillidsfolkene. De 13 fyringer er med andre ord ikke til forhandling, forklarer han.

»Det er meget kedeligt, at vi nu skal sige farvel til 13 af vores folk, som har været her i lang tid. Det er ærgerligt, fordi de som alle andre har kæmpet med hud og hår for TV 2 hver dag. Men vi har omplaceret dem, vi kunne,« siger Michael Dyrby.

Nyhedschef stoppede i maj

TV 2 annoncerede i september en ny digital strategi, der blandt andet satte gang i en omstrukturering af nyhedsafdelingen.

Allerede i foråret stoppede nyhedschef Jacob Nybroe på TV 2 efter 14 år. Forklaringen var den digitale omlægning.

»TV 2  skal være i stand til at være frontløber – også i den digitale virkelighed. Det forstår jeg godt, og det er sikkert en god idé at få kræfter om bord, som er mere digitale end mig. Men jeg er jo ikke begejstret for at stoppe, så det er klart, at jeg ikke er super enig,« sagde Jacob Nybroe dengang til Journalisten.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra TV 2's tillidsfolk.
 

4 Kommentarer

Ingrid Christensen
6. APRIL 2015
Læste i går på TV2news, at
Læste i går på TV2news, at min ven, Peter Langberg, tidl. Rektor på Løgumkloster Musikhøjskole, var død, og blev meget ked af det !
Lidt efter viste det sig, at det var skuespilleren Jesper Langberg, der var død !
Finder det helt utroligt, at noget sådant kan ske, det er utrolig dårligt !
En ikke venlig hilsen Ingrid Christensen, Bundgarnet 60, 4780 Stege.
Louise Haslev
26. NOVEMBER 2014
Jeg vil også hellere selv
Jeg vil også hellere selv opsøge mine nyheder end at få stukket dem i hovedet alle vegne. Siger det bare.
Ole Carsten Rasmussen
7. NOVEMBER 2014
Dyrby siger "vi skal ud på
Dyrby siger "vi skal ud på alle platforme". Det samme siger hans chef-kolleger på næsten alle andre medier. Mon ikke der bliver så stor trængsel på disse i forvejen overfyldte platforme, at det hele ender i totalt uoverskueligt kaos - samtidig med at de oprindelige modermedier udsættes for kvalitetsforringelser, der får læsere, seere eller lyttere til at springe fra?
Troels Schmidt
6. NOVEMBER 2014
Måske skulle man simpelthen
Måske skulle man simpelthen lukke TV2News? TV2News er efter min opfattelse et nyhedsmæssigt misfoster, der mere hører hjemme i underholdningsbranchen end nyhedsformidlingen. Eksempelvis dækker TV2News ukritisk økonomiske nyheder i dansk erhvervsliv ved at stille åbne mikrofoner til rådighed for landets BANKER... der jo om nogen er skyld i den økonomiske krise og som om nogen sætter dagsordenen for fremtidens nationaløkonomi. Men ingen kender bankernes reelle hensigter, når deres chefanalytikere - eller hvad de ellers kaldes på skærmen - når de stiller sig op de specialindrettede studier inde i selve bankerne med kunstig "aktivitet i baggrunden" og bankens store logo i forgrunden - og siger præcis, hvad de vil. Den slags er infotainment - og har ingen nyhedsmæssig værdi, da kildernes bagvedliggende hensigter er ukendte for seerne. Så spar TV2News væk.