TV 2 frifundet for skjult kamera i hjemmehjælpersag

TV 2 er blevet frifundet af Pressenævnet for deres skjulte optagelser af hjemmehjælpere. Seernes redaktør på TV 2 kalder det »en sejr for pressefriheden«. 

TV 2 er blevet frifundet af Pressenævnet for deres skjulte optagelser af hjemmehjælpere. Seernes redaktør på TV 2 kalder det »en sejr for pressefriheden«. 

I juli 2010 bragte TV 2 og TV2 News en række nyhedsindslag, hvor hjemmehjælperne fra institutionen Håndværkerhaven i København i udsendelsen bliver beskyldt for ikke at give den pleje, borgerne var visiteret til. Det blev afsløret med skjulte optagelser af Håndværkerhavens medarbejdere.

FOA var bagefter ude med riven. Formand Dennis Kristensen kaldte TV 2's program »rystende ringe« og beskyldte TV 2 for selv at »iscenesætte« noget af den »slendrian«, som TV 2 efterfølgende beskyldte hjemmehjælpere for. Det udviklede sig til en klage til Pressenævnet.

TV 2 er nu blevet frifundet for alle anklager. Pressenævnet godkender, at TV 2 brugte skjult kamera, fordi:

"Nævnet finder, at hensynet til klagerne ikke overstiger den offentlige interesse, og at dokumentationen for medarbejdernes brug af PDA'erne næppe eller kun meget vanskeligt kunne skaffes på anden vis."

Seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, siger til Journalisten.dk, at han er glad for afgørelsen:

»Det er en sejr for pressefriheden, at det er blevet blåstemplet at lave undersøgende journalistik med skjult kamera, når det er i samfundets interesse.«

Generelt mener han, at man skal være meget påpasselig med skjult kamera, men at i denne sag er kilderne ordentlig sløret, og der bliver afsløret systematisk snyd i arbejdstiden.

Selv var Lars Bennike usikker på, om TV 2 ville få kritik for ikke at konfrontere de enkelte, filmede medarbejdere, men kun kommunen. Det er der ikke blevet givet kritik for.
»Programmet går jo heller ikke efter de enkelte medarbejdere, men efter at afsløre generel dårlig arbejdskultur, som er kommunens ansvar.«

0 Kommentarer