TV 2 fortryder Løkke-historie

David Trads, ny talk show-vært, lavede et positivt interview med Lars Løkke om hans Løkkefond - få dage efter at David Trads havde arbejdet frivilligt for fonden. Både han selv og digital chef Peter Brüchmann kalder sammenblandingen uheldig

David Trads lagde ikke skjul på sin begejstring, da han i weekenden på tv2.dk indledte sit interview med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen:

»Et nyt fantastisk projekt, Drengeakademiet har vist, at løsningen måske også ligger i folkeskolen,« starter David Trads sit indslag om det projekt, hvor Løkkefonden har hjulpet en række skoletrætte drenge med at rykke sig bogligt.

David Trads har også åbent fortalt om sin begejstring for projektet på sin facebookprofil, og han stillede i sidste uge op som frivillig vært til et fundraiser-arrangement for fonden. En del af opgaven gik ud på at prøve at vække journalisters interesse for området.

I dag fortryder han forløbet:

»Set i bakspejlet var det her en uheldig sammenblanding af ting. Det var en gammel aftale, at jeg ville hjælpe med arrangementet, og den burde jeg i lyset af mit nye program have aflyst. Havde jeg alligevel gjort det, skulle jeg have sagt i programmet, at jeg havde været personligt engageret i det – selv om jeg ikke tjener penge på det eller har nogen som helst tillidsposter,« siger David Trads.

Digital chef Peter Brüchmann er heller ikke tilfreds med forløbet:

»Den sammenhæng, jeg bliver præsenteret for, er jeg meget lidt begejstret for. Jeg synes, det er en forkert sammenblanding af interesser. David og jeg har haft en samtale om, hvor grænserne går, og hvordan hans rolle skal fortolkes,« siger Peter Brüchmann med henvisning til konceptet for David Trads’ nye talk-show på tv2.dk.

Ideen med programmet, fortæller Peter Brüchmann, er, at David Trads skal have en mere fri rolle og være mere personlig end den traditionelle studievært. Han skal bringe sig selv i spil og må godt sige, hvad han synes, men i dette tilfælde blev grænsen overskredet:

»Alt, hvad der har med rød og blå og Løkke og Thorning at gøre i forhold til at være angribelig, det er uheldigt. Man skal generelt holde sig fra enhver mulighed for sammenblanding af interesser, når man agerer i rolle, hvor man fremstår i en politisk sammenhæng formidlingsmæssigt,« siger Peter Brüchmann.

12 Kommentarer

Niels Graverholt
9. JANUAR 2016
Det var ganske enkelt det
Det var ganske enkelt det mest elendige stykke journalistik, jeg nogensinde har set - og jer er 68. Der var absolut ingen tegn på, at DT havde gjort noget som helst forinden for at sætte sig ind i, hvad det handlede om, han var totalt ukritisk, og et par gange roste han sågar noget, som LL ikke selv havde fundet på at rose - måske fordi DT ikke havde nævnt det under briefingen.
Og ikke nok med det: Da han pralede på sin fp over det, og jeg kritiserede det, slog han det hen med nogle smarte, arrogante kommentarer, og da jeg så pillede interviewet og LL's projekt i stumper og stykker, ignorerede han det i sin ophøjede arrogance.
Det var en skændsel for dansk journalistik, som kun opvejes af Puk Damsgaard i gård.
Er der i øvrigt nogen, der ved, om "interviewet" stadig er tilgængeligt. Det må kunne bruges til undervisning af journaliststuderende på 1. semester.
Ole Munk
25. MAJ 2014
Et af de interessante
Et af de interessante elementer op til EU afstemningerne har været, at blandt de politiske journalister samt deres respektive chefer har adskillige haft mere end svært ved at holde egne politiske præferencer ude fra udsendelserne.
Men ok, lidt forbrugervejledning skader jo ikke.
Mikael Nielsen
21. APRIL 2014
Mest skandaløst er det vel,
Mest skandaløst er det vel, at de ikke kunne se problemet inden interviewet. Man kan frygte, at det vidner om inkompetence fra både David Trads og hans chefs side. Man håber så - men frygter det værste - at det ikke gælder flere i den danske journaliststand....
Niels Graverholt
19. APRIL 2014
Det værste var hans
Det værste var hans efterfølgende forsøg på at forsvare det total ukritiske interview, fortsætte med at reklamere for Løkkes projekt - som ikke indeholder noget som helst nyt - og ignorere os, der pillede hans "argumenter" fra hinanden.
Jan Løth
22. MARTS 2014
Hvad var den konkrete
Hvad var den konkrete anledning til Trads fortrydelse ?? Vågnede han bare fortrydelig op en morgen ? Eller kom der lidt for mange klager over, at TV2s journali... kommunikationsmedarbejdere endnu engang uhæmmet havde markedsført Venstre (og forsømt DF og LA) ?

Løkke-fonden er ellers et fascinerende projekt. Det er sjældent, at Saxo-bank, Falck, ISS, Danfoss og Dansk Metal står sammen om noget. Er der nogen, der kan finde fællesnævneren ?

Flere