search

TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Seerne raser over TV 2's valgshow i går med cheerleaders og båthorn. TV 2-eventchef Ulla Pors kalder det »det gode gamle vælgermøde«. »Fnadder,« mener medieforsker.

Seerne raser over TV 2’s valgshow i går med cheerleaders og båthorn. TV 2-eventchef Ulla Pors kalder det »det gode gamle vælgermøde«. »Fnadder,« mener medieforsker.

I går aftes mødtes kandidater fra rød og blå blok i Silkeborghallerne til en dyst på TV 2 om, hvem der kunne score fleste points. Debataftenen foregik ikke kun i en sportshal. Hele programmets ramme var at gøre debatten til en sportskamp med cheerleaders, klappepølser og pompom’er – og TV 2 Nyhedernes Jes Dorph-Petersen som vært og dommer.

Afviklingen har affødt voldsomme reaktioner blandt seerne. Men eventchef på TV 2 Ulla Pors forsvarer programmet.

»Vi har haft både et topmøde mellem Helle Thorning og Lars Løkke og en partilederrunde, og vi kommer til at have et topmøde og en partilederrunde mere. Men det her er det store folkelige. Man er tilbage i forsamlingshuset, det gode gamle vælgermøde med råben og skrigen og 1.300 engagerede publikummer,« siger Ulla Pors til Berlingske.dk.

På bt.dk tilføljer Ulla Pors, at heppekorspigerne var for sjov.
»Det er klart, at det er politik serveret på en sjovere og kortere måde, og det er et supplement til den dækning, vi i øvrigt har,« siger Ulla Pors.

På TV 2’s egen Facebook-side bliver programmet rakket ned af en stribe seere, der betegner det som plat, pinligt og cirkus i en børnehave.

»Lad os få debatter uden alt det show, kunne kun holde ud i 30 minutter. Puha, hvor ringe,« skriver seeren Jan Sørensen.

Medieforsker Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitet, RUC, siger til Berlingske.dk, at vælgerne faktisk gerne vil høre om substansen i folketingskandidaternes politik.

»Der er et behov i den brede del af befolkningen for, at man ikke skal tale så meget om fnadder, men man vil gerne høre, hvad folk mener. Utilfredsheden er et udtryk for, at man faktisk gerne vil høre, hvad de her mennesker vil,« siger Michael Bruun Andersen.

Blandt de tilfredse seere var Susanne Damkjær Johannsen. Hun skriver på TV 2’s Facebook-side:

»Jeg har haft lidt svært ved at forklare mine børn på 15 og 17, hvad politik går ud på, og hvorfor de skal interessere sig bare lidt for det. Men programmet i går var helt i top, det fangede. Og så var det helt konkret. Korte spørgsmål, korte svar fra alle partierne, så ungerne kunne høre, hvad forskellen var på forskellige ting – det var lige til at tage og føle på. Jeg synes, det var et godt program, og jeg blev også selv meget klogere.«

En af politikerne i debatten, socialdemokraten Mette Frederiksen, udtalte bagefter, at hun fandt afviklingen “overgearet”. Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti synes derimod, at det var meget sjovt at være med i.

Kommentarer
9
John E
02.09.11 08:26
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

TV2 er begyndt at fjerne kritiske indlæg fra deres Facebook-side: http://www.facebook.com/tv2dk

Tidligere var der masser af kritiske indlæg. Nu er der kun nogle få. Til gengæld er der pludselig mange indlæg fra folk, der mener, det var forfriskende.

Censur TV2? Virkelig?

Fremhævet af Journalisten
Mikael NIelsen
02.09.11 08:35
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Det var den platteste valgudsendelse nogensinde sendt på dansk tv.

 Det er den slags der gør det svært at tage politikere og valg alvorlilgt. 

Fremhævet af Journalisten
Bo Østlund
02.09.11 09:09
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

 

Det mener jeg kke er korrekt.
Jeg har selv ytret mig stærkt kritisk derinde og har derfor fulgt debatten - og mener ikke, jeg har set, noget er slettet.

Fremhævet af Journalisten
Mikkel Munck
02.09.11 10:41
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders
Glæder mig til 1. januar 2012.
Fremhævet af Journalisten
Nels Sørensen
02.09.11 15:24
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders
Beskæmmende at TV2s "Eventchef" (der synes at være gået infalation i oversmarte cheftitler på både TV2 og DR) ikke i det mindste lader som om, hun tager kritikken alvorligt.

Men "ungerne", der endnu ikke har nået valgretsalderen morede sig? Jamen det lover da godt for forventningerne til fremtidige valgudsendelser. Eller …?
Fremhævet af Journalisten
Mikkel Munck
02.09.11 19:12
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Ikke for at forsvare TV2's brug af titlen 'eventchef', men jeg har bemærket, at der også er temmelig mange deltagere i SBS' realityprogrammer, der bærer den ikke-beskyttede titel 'eventmedarbejder'. Måske sammenhængen skal søges der?

I de blindes rige, er den enøjede, som bekendt, konge (dronning).

Fremhævet af Journalisten
Per Meinertsen
03.09.11 07:34
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Ja, der gives situationer hvor det nu er rart, at andre tager beslutninger for en.

Fremhævet af Journalisten
Henrik Bech
05.09.11 09:37
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Når nu man kigger på Ulla Pors' tidligere meritter, må man da alt andet lige rose for, at niveuet er løftet fra tidligere hvor hendes vitamindsprøjtning bestod af »[...] programmer som "X-Factor", "Talent" og "Aftenshowet", ligesom hun har brugt sine løvinde-kræfter på at udvikle og værne om DR's søndagsdrama«.

Med frygt for at virke elitær og hovski-snovski, kan jeg personligt ikke forstår hvorfor TV-medierne i dag, er så bange for at lave seriøse programmer, men absolut skal lave noget der også dækker laveste niveau. Og jeg kan desværre ikke lade være med at være en smule bange for, at Susanne Damkjær Johannsen der har »haft lidt svært ved at forklare mine børn på 15 og 17, hvad politik går ud på, og hvorfor de skal interessere sig bare lidt for det«, kun får formidlet et overfladisk og i længden misvisende billede af hvad dansk politik er.

Fremhævet af Journalisten
Christian Barfoed
05.09.11 13:29
Re: TV 2 forsvarer valgdebat med cheerleaders

Hej,

Problemet med TV2's cirkus-forestilling er, at man på forhånd opgiver enhver tro og ethvert håb om at seerne synes politiske diskussioner er spændende i sig selv.

Og alt tyder jo faktisk på det modsatte i øjeblikket. Det ermin fornemmelse, at folk elsker politik og politiske diskussioner og slet ikke kan få nok. Der har sjældent været så meget politisk stof i såvel print- net- og tv-medier som der er i øjeblikket - også før valget blev udskrevet. Og det er vel egentlig fint nok.

Derfor kommer Ulla Pors' amerikansk inspirerede valg-event faktisk til at virke sært bonderøvsagtig og altmodisch for mig - det form-gejl, som man åbenbart er nødt til at pakke en masse andre genrer ind i p.t for at få seertal, behøver man altså ikke med politik - og da slet ikke i øjeblikket midt i en valgkamp.

 

vh Christian Barfoed

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen