Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:08 25.06.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2 fik 11 sider langt dokument om Múte Egede inden usand historie

Et 11 sider langt dokument med påstande om Múte B. Egede blev oprettet digitalt 15. marts og sendt til TV 2 i god tid inden valget i Grønland, der fandt sted 6. april.

Det skriver Berlingske, der er i besiddelse af dokumentet, hvis afsender ikke fremgår. I dokumentet fremgår det, at afsenderen mener, at det var sandsynligt, at Múte B. Egede ville vinde valget i Grønland, hvorefter anklagerne udpensles.

Múte B. Egede varsler over for Berlingske en officiel advokatundersøgelse af sagen for at afklare, om der er noget strafbart i den.

2. april – altså fire dage før valget – udgav TV 2 en artikel med flere af de i dokumentet nævnte påstande om Múte B. Egede. Blandt andet at kandidaten til posten som landsstyreformand havde undladt at erklære sig inhabil i tidligere sager. Påstandene, som ifølge Berlingske tidligere har været bragt i et anonymt læserbrev i en grønlandsk avis, blev aldrig fremlagt for Múte B. Egede, og to dage efter artiklens udgivelse blev der rettet i den. Først efter valget bragte TV 2 en ny artikel, hvor den oprindelige historie blev beklaget.

Siden da har der ikke været meget nyt om den fejlagtige historie, indtil Ekstra Bladet for et par uger siden afdækkede, at den daværende redaktionschef Ulla Østergaard pressede historien igennem under protest fra de to skrivende journalister. Siden er det kommet frem, at en tredje medarbejder på TV 2 har oplevet pres fra en chef for at få historien ud.

Efter voldsom kritik af forløbet valgte Ulla Østergaard i sidste uge at forlade sin stilling.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder