Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:30 04.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

TV 2 får nej til at føre plejehjemssag ved Menneskerettighedsdomstolen

Menneskerettighedsdomstolen har afvist at behandle sagen om de råbånd med skjulte optagelser af en dement kvinde i hendes egen bolig, som Højesteret i september 2021 pålagde TV 2 at udlevere til politiet.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Optagelserne af den demente kvinde blev lavet i forbindelse med dokumentarprogrammet ’Plejehjemmene bag facaden’, efter at kvindens pårørende havde bedt TV 2 om at afdække de kritisable forhold, de som familie var vidne til.

Politiet ønskede efterfølgende råbåndene udleveret i forbindelse med efterforskning af TV 2-ansatte og plejehjemsmedarbejdere, og det pålagde Højesteret altså TV 2 at gøre.

TV 2 ønskede at få kendelsen behandlet ved Menneskerettighedsdomstolen, men Menneskerettighedsdomstolen afviser at behandle sagen, fordi man på det foreliggende grundlag ikke finder, at der er sket en overtrædelse af informations-/ytringsfriheden.

”Vi var både uenige i og utroligt ærgerlige over kendelsen fra Højesteret – ikke bare på TV 2’s vegne, men på alle danske mediers vegne,” udtaler TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors.

SENESTE NYT

Flere nyheder