TV 2 er gældfri

Med et stærkt resultat for 2010 er TV 2 gået fra underskud til overskud.

Med et stærkt resultat for 2010 er TV 2 gået fra underskud til overskud.

TV 2 har præsenteret et stærkt resultat for 2010. Et minus på 27 millioner kroner fra året før blev vendt til et samlet resultat på 439 millioner kroner før skat i 2010. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse. TV 2 har samtidig fået afbetalt sin gæld på næsten 700 millioner kroner og kan nu glæde sig over et plus på kontoen.

Det gode resultat kommer blandt andet, efter at TV 2 sammen med DR solgte det fælles sendenet. Det jordbaserede sendenet består af sendemaster, bygninger og udstyr og blev solgt til svenske Teracom. Salget indbragte TV 2 over 700 millioner kroner. Dermed kunne TV 2 betale hele sin gæld til den danske stat.

Hovedkanalen, som igen i år giver underskud, er stadig problembarnet i TV 2-koncernen. Men underskuddet på kanalens drift er blevet reduceret med næsten 100 millioner kroner. TV 2's nichekanaler giver stadig overskud, dog lidt mindre end i 2009.

»Vi glæder os over udsigten til abonnementsbetaling til TV 2's hovedkanal, som vil sikre os mere lige vilkår i forhold til de kommercielle konkurrenter. Og så ser vi frem til en snarlig EU-godkendelse af omstruktureringsplanen fra 2009, så hovedkanalen får en bæredygtig forretningsmodel, og TV 2-koncernen kan komme videre i sin udvikling,« siger TV 2's bestyrelsesformand, Lars Liebst, i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer