Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:02 24.08.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2-chef: Simi Jans tweet er en reaktion på at blive stillet til ansvar

Det har vakt kritik fra Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Søren Espersen, at TV 2’s korrespondent i Afghanistan Simi Jan i søndags skrev et følelsesladet og holdningspræget tweet om situationen i Kabul.

Søren Espersen siger til Berlingske, at Simi Jans udtalelser er uanstændige, og mener, at TV 2 bør forklare Simi Jan, at der er grænser for, hvad en journalist på reportage kan tillade sig at sige.

TV 2’s udlandschef afviser imidlertid, at journalister i højere grad kan give frit løb for deres følelser og holdninger og forklarer tweetet med følgende:

”Simi Jans opslag henviser til, at vi er vidne til en menneskeskabt tragedie, hvor afghanere, der har fået beskyttelse stillet i udsigt, ikke kan få det på grund af en kaotisk evakuering – en evakuering, som bliver kritiseret fra alle sider. Desuden reagerer Simi Jan – som reporter i frontlinjen – på, at hun konstant bliver stillet til ansvar for begivenhederne af desperate mennesker, som hun ikke kan hjælpe. Hun formulerer derfor den følelse, det giver at skulle svare disse mennesker non stop,” skriver han til Berlingske.

SENESTE NYT

Flere nyheder