TV 2-chef ny chefredaktør på Metroxpress

Simon Stilling forlader TV 2 og bliver ny chefredaktør på Metroxpress. »Jeg forventer flere, bedre, vigtigere og sjovere nyheder. Det tror jeg, han er den rigtige til,« siger Jonas Kuld Rathje. »Metroxpress skal gå fra at være en avis til et univers,« siger Simon Stilling. (Opdateret 12.40: Interview med Rathje tilføjet, 15.10: Interview med Stilling tilføjet)

Fra 1. december er Simon Hovmand Stilling ny chefredaktør på Metroxpress. Han overtager posten fra Niels Pinborg, der har forladt den for at blive chefredaktør på Se og Hør.

Simon Hovmand Stilling kommer fra et job som digital nyhedschef på TV2 Nyhederne. Han indtræder nu i Metroxpress' chefredaktion, hvor han skal sidde sammen med ansv. chefredaktør Jonas Kuld Rathje.

Hvad skal være anderledes?

»Det er alt for tidligt at sige noget om. Jeg kan bare se, at der er et kæmpestort potentiale. Metroxpress er allerede Danmarks største avis. Det potentiale kan også bygges op på net, og det kan vi kapitalisere endnu mere på, end vi gør i dag,« siger Simon Hovmand Stilling til Journalisten.

»Mit fokus er, at Metroxpress skal gå fra at være en avis til et univers, som brugerne kan tilgå på alle platforme. Vi skal være til stede som avis, når man er et sted, hvor det giver mening, og hvis man er et sted, hvor man hellere vil bruge sin mobil eller sin iPad, så skal man kunne gøre det.«

Metroxpress skal gå mere fra envejskommunikation til tovejskommunikation, forklarer han.

»Jeg tror på, at en artikel skal være et levende produkt. Den skal blive til i et samarbejde, det kan være med kilder, eksperter, og det kan være med brugerne. En nyhed kan forandre sig. Ligesom vi har eksperimenteret meget med på TV 2, så er digitale værktøjer og muligheden for at interagere og skabe dialog med brugerne alfa og omega her.«

Simon Stillings kolleger på TV 2 har i dag klokken 12 fået at vide, at han skifter job. Det sker kun 13 måneder efter, at han kom fra Ekstra Bladet.

»Det er klart, at de var overraskede og ærgerlige. Projektet er ikke færdigt endnu, så det har været en svær beslutning. Også fordi vi har samlet et stærkt hold. Men omvendt, så er det ikke en chance, man får særlig tit. Der er nogle spændende udviklingsmuligheder hos Metroxpress, både i forhold til det segment, de har fat i, og fordi de schweiziske ejere har nogle ideer og visioner, der er spændende. Det var for godt til at sige nej til.«

Kan du uddybe, hvad det er for ideer og visioner?

»Nej. Jeg kan sige det sådan, at de er på bølgelængde med mig om, hvad vi gerne vil med onlinejournalistikken. De mere konkrete ting melder vi ud senere,« siger Simon Hovmand Stilling.

Flere og bedre nyheder

Ansv. chefredaktør Jonas Kuld Rathje forklarer, at Stilling skal sikre både flere og bedre nyheder til Metroxpress og MX.dk.

»Simon kommer til at indgå i chefredaktionen og sætte sit tydelige aftryk på avisen. Hvad det så helt præcis er, må vi se hen ad vejen. Jeg har store forventninger til det, for han er en superdygtig nyhedsmand, og nyheder er vores kerne. Jeg forventer flere, bedre, vigtigere og sjovere nyheder. Det tror jeg, han er den rigtige til,« siger Jonas Kuld Rathje.

Hvordan kommer vi, som læser Metroxpress og MX.dk, til at kunne se en forskel?

»Jeg ved ikke, om du kan se den store forskel fra dag ét. Vi har i lang tid været på vej fra et sted til et andet, og det fortsætter vi med. Vi skal yderligere skærpe vores nyhedsfokus og lave bedre og flere historier både på print og online,« siger Jonas Kuld Rathje.

Han understreger, at Simon Hovmand Stilling i høj grad kommer til at fortsætte det arbejde, som hans forgænger, Niels Pinborg, stod for.

Simon Stilling er 35 år og har bl.a. været nyhedschef på Ekstra Bladet. Da han rykkede til TV 2, trak han flere nye kræfter med. Nu trækker han igen en kollega med sig. Pernille Holbøll (31) er i dag redaktionschef på tv2.dk. Hun skifter også til Metroxpress.

(Opdateret 12.24: Oplysninger fra pressemeddelse tilføjet.)
(Opdateret 12.40: Interview med Jonas Kuld Rathje tilføjet.)
(Opdateret 15.10: Interview med Simon Stilling tilføjet)

0 Kommentarer