Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:13 15.06.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2-chef i mail: Ulla Østergaard er stærkt berørt af kritik af usand historie

”Ulla (Østergaard, red.) er stærkt berørt af den sidste uges dækning og diskussion af hendes journalistiske håndtering. Ulla har selv undskyldt og beklaget historien inden det grønlandske valg, hvor hun havde det overordnede ansvar for TV 2’s dækning.”

Sådan skriver TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, og chefredaktør Ask Rostrup i en mail til medarbejderne på TV 2 News, som Journalisten er i besiddelse af.

Af mailen fremgår det, at Ulla Østergaard er blevet sygemeldt på grund af den skarpe kritik af en historie om Múte B. Egede, kandidat til posten som landsstyreformand i Grønland, som TV 2 bragte op til valget i Grønland i foråret. Kommunikationsafdelingen hos TV 2 bekræfter, at sygemeldingen har relation til den kritik, men har ellers ikke yderligere at oplyse.

Det er Ekstra Bladet, der i løbet af den seneste uges tid har afdækket flere forhold i forbindelse med historien, som TV 2 udgav fire dage før valget og trak helt tilbage to dage efter valget. I artiklen blev det beskrevet, at Múte B. Egede tidligere havde undladt at erklære sig inhabil i to sager. Historien, som aldrig blev forelagt Múte B. Egede, viste sig at være uden hold i virkeligheden og blev helt trukket tilbage to dage efter valget, og TV 2 har gentagne gange beklaget historien. TV 2 var ellers blevet advaret af flere kilder om, at historien kunne bygge på et tip fra nogen med interesser i det grønlandske valg. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det Ulla Østergaard, der fik historien presset igennem.

SENESTE NYT

Flere nyheder