TV 2 beskyldes for overforbrug

Selv om TV 2 er i økonomisk krise, bruger tv-stationen en ekstra million kroner på 1. klasses togbilletter. Det skriver Ekstra Bladet i dag torsdag. Onsdag kom det frem, at direktøren får en halv million ekstra i bonus.

Selv om TV 2 er i økonomisk krise, bruger tv-stationen en ekstra million kroner på 1. klasses togbilletter. Det skriver Ekstra Bladet i dag torsdag. Onsdag kom det frem, at direktøren får en halv million ekstra i bonus.

Mens politikerne er i fuld gang med at strikke en økonomisk redningspakke sammen, bliver TV 2 beskyldt for at fyre unødvendigt mange penge af på togbilletter mellem Købehavn og Odense. Ifølge Ekstra Bladet bruger TV 2 en ekstra million på budgettet, så journalister, tv-værter og chefer kan sidde i DSB's bedste sæder på 1. klasse, når de kører mellem Kvægtorvet i Odense og den nye tv-bygning i København. Hos DR er det ifølge Ekstra Bladets oplysninger lige omvendt. Her skal medarbejderne køre på den billigste klasse.

Administrerende direktør Mette Eldrup forsvarer ordningen med, at medarbejderne kører på første klasse, ved at henvise til, at de skal have ro til at arbejde i toget.

"Der bliver altså arbejdet meget i toget. Nogle medarbejdere har rigtigt mange dage på farten," siger hun til Ekstra Bladet.

Så sent som i går måtte hun også tage imod kritik for at høste en bonusordning på en halv million kroner årligt oven i sin årsløn på 2,9 millioner kroner. Det fik kulturministeren til at udtale kritik.

"Jeg synes ikke, det er særlig hensigtsmæssigt, at TV 2's ledelse udbetaler bonusordninger i en tid, hvor stationen står over for en række alvorlige økonomiske problemer," sagde kulturminister Carina Christensen til Ekstra Bladet.

Bestyrelsesformand for TV 2 Lars Liebst siger til avisen, at der vil blive rettet op på bonusordningen.

"Hun får fast 500.000 i bonus, men 'fast bonus' findes ikke i min verden. Derfor skal hun have en fast løn, oveni kommer så bonus, hvis det går godt for TV 2. Det er det mest ærlige," siger han.

Merete Eldrup afviser kritikken af hendes ekstra indtjening.

"De 500.000 kroner, jeg får i bonus, er en fast del af min løn," siger hun ifølge Business.dk.

Samtidig er der helt grundlæggende rejst tvivl om, hvorvidt krisen i TV 2 er så slem, som ledelsen hidtil har givet udtryk for. TV 2 har fremlagt et regnskab for 2008, der er langt bedre end forventet. Forklaringen kan ifølge tidligere økonomidirektør Anders Kronborg være, at den nye TV 2-ledelse bevidst har lagt et alt for pessimistisk budget. Han finder det ifølge epn.dk påfaldende, at tv-stationen ser ud til at levere et resultat for 2008, der er 160 millioner kroner bedre end ventet.

"De forventede et minus på 140 mio. kr., og kommer ud med et plus på 20 mio. kr. Det er en bemærkelsesværdig udvikling set i lyset af den voldsomme opbremsning i samfundsøkonomien – og set i lyset af, at de hele tiden selv har sagt, at det så meget slemt ud med reklamemarkedet," siger Anders Kronborg til Epn.dk.

Han blev sammen med TV 2's tidligere direktør Per Mikael Jensen kritiseret for at gældsætte TV 2 alt for hårdt og igangsætte en række nye projekter, som satte TV 2's økonomi på en alvorlig prøve.

0 Kommentarer