Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:38 18.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

TV 2 bakker op om udelukket journalist: Hun gjorde det rigtige

TV 2 bakker op om udelukket journalist: Hun gjorde det rigtige

Episoden opstod i forbindelse med statsminister Mette Frederiksens besøg i Grønland. Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix

Det var en rigtig beslutning, da freelancejournalist for TV 2 Phillippa Maigaard Filtenborg onsdag forlod en pressetur med Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede.

Det slår TV 2’s nyhedschef, Jacob Kwon, fast i et svar til Journalisten, efter at det tidligere i dag kom frem, at journalisten blandt andet er blevet udelukket fra et pressemøde på turen på grund af en uoverensstemmelse mellem tv-stationen og landsstyreformanden.

”Vi bakker 100 % op om vores journalist, som bare forsøgte at passe sit arbejde. Hun gjorde det rigtige i at forlade presseturen,” skriver nyhedschefen.

Konflikten går tilbage til den grønlandske valgkamp sidste år, hvor TV 2 bragte en falsk historie om Múte B. Egede.

I artiklen var Múte B. Egede, formand for partiet Inuit Ataqatigiit (IA), beskyldt for at være inhabil i sager, han selv kunne drage økonomisk fordel af.

TV 2 trak efterfølgende historien tilbage, fordi den ikke var sand, og beklagede forløbet.

”Det er stærkt beklageligt, at landsstyreformanden ikke vil svare på spørgsmål fra TV 2. Vi har lavet en fejl, som vi er utroligt kede af og har undskyldt for, men selvfølgelig skal vi fortsat dække, hvad der sker i Grønland,” afslutter Jacob Kwon.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder