Fyringsrunde

TV 2-ansatte genoptager arbejdet fredag

På et fagligt møde har de ansatte i nyhedsafdelingen på TV 2 valgt at genoptage arbejde – men først fredag klokken 9.30. De kræver dog et møde med nyhedsdirektøren

De ansatte i nyhedsafdelingen på TV 2 har valgt at genoptage arbejdet fredag klokken 9.30.

Det erfarer Journalisten.

Men de ansatte kræver samtidig, at TV 2-nyhedsdirektør Ulla Pors inden da giver tilsagn om at stille op til et møde med medarbejderne senest klokken 13.30 i morgen.

Det sker i kølvandet af, at ledelsen har meldt en stor fyringsrunde ud, hvor 50 stillinger skæres væk. Samtidig er der vrede blandt medarbejderne, der tidligere i dag  kaldte det ”fuldstændigt uhørt” og ”forkasteligt”, at ledende medarbejdere har fulgt med i deres faglige møde onsdag. Det er særligt det, at chefer via et videolink har kunnet følge med i, hvem der talte på et fagligt møde, som medarbejderne kræver en forklaring på.

Chefer kiggede med på fortroligt møde

I går aftes kunne Journalisten nemlig fortælle, at tillidsfolkene på TV 2 efter et fagligt møde onsdag blev orienteret om, at flere ledende skikkelser på TV 2 i Odense havde kigget med på det faglige møde, hvor man altså kunne se de medarbejdere, der tog ordet.

I en mail torsdag morgen beklagede TV 2-nyhedsdirektør Ulla Pors og gik i rette med sin egen udlægning af sagen, hvor hun i første omgang kaldte det en teknisk fejl.

Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten kaldte det onsdag aften ødelæggende for den proces, som nu skal indledes mellem de ansatte og ledelsen på TV 2:

”Tilliden er helt afgørende for, hvordan vi skal finde hinanden og nå frem til et resultat,” lød det.

I Dansk Journalistforbund kalder formand Tine Johansen episoden for et tillidsbrud:

”Det er uhyrligt at få at vide, at udenforstående har kigget med på et fagligt møde, hvor kolleger taler med hinanden om svære ting. Det er et tillidsbrud – og så endda på et tidspunkt, hvor der er brug for et tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere for at få bragt TV 2 godt videre,” siger hun.

50 stillinger skal skæres væk

Bølgerne gik i forvejen højt på TV 2, hvor de ansatte på et fagligt møde onsdag eftermiddag besluttede at vedtage en kritisk udtalelse til ledelsen.

I udtalelsen, som Journalisten har set, skriver de ansatte blandt andet, at de føler sig snydt og ført bag lyset af TV 2’s ledelse.

Utilfredsheden bunder i den fyringsrunde, der blev meldt ud tidligere på ugen, hvor ledelsen på TV 2 har besluttet at skære 50 stillinger væk. Heraf skal 25 stillinger findes blandt de fastansatte, mens 25 stillinger skal findes blandt de løstansatte. I perioden op til den egentlige fyringsrunde vil der være mulighed for frivillig fratrædelse.

2 Kommentarer

Eigil Andersen
21. APRIL 2023
Som aktiv i Dansk Journalistforbund kreds 4 (Østjylland) i tidligere tider, ønsker jeg, at en strejke skal være effektiv.
Eigil Andersen
20. APRIL 2023
Et undrende spørgsmål om vore dages arbejdsmarked: Hvordan kan det gå til, at TV2 Nyhederne udkom i en temmelig fyldig og varieret udgave i aften kl. 19, når journalisterne strejker? Mange kendte ansigter på skærmen.