TV 2 anklager Pia Færing for DR-favorisering

Praktikantchefen på TV 2 mener, at opslag om DR-arrangementer på forsiden af praktikhjemmeside favoriserede statsradiofonien ved den netop overståede panikdag. Pia Færing kalder kritikken »latterlig«

Debatten om den netop overståede panikdag fortsætter. I går kunne Journalisten skrive, at praktikkoordinator Pia Færing ærgrede sig over, at store dele af de praktiksøgende gik efter blødere medier.

»Når du ikke selv kan vinde X-Factor, foretage hjerteoperationer eller være stjernen, der lander i lufthavnen, så er livet som journalist det, der kommer tættest på. De unge vil i dag hellere have et fedt liv end en faglighed. På Aftenshowet laver du jo næsten ingen selvstændig journalistik, men tygger på døgnets nyheder,« sagde Pia Færing.

I dag er det Pia Færing, der står i skudlinjen.

»Det virker som en favorisering af DR. Og det undrer mig,« siger praktikantchef på TV 2 Rikke Dal Støttrup.

Kritikken bunder i optakten til den store matchdag. Her kan de studerende klikke ind på mediepraktik.dk, hvor de kan se, hvornår de forskellige medier holder åbent hus. På forsiden lå i denne omgang en henvisning til DR’s åbenthus-arrangementer. For at se, hvornår de andre medier bød indenfor, skulle de studerende derimod klikke sig ind på sidens kalender.

»Vi studsede noget over, hvorfor DR skulle have et opslag på forsiden af mediepraktik. Derfor skrev vi en mail til Pia Færing, hvor vi spurgte til, om vi også kunne få et opslag på forsiden.«

Pia Færing forklarer, at henvisningen til DR’s arrangementer er samlet under ét for overskuelighedens skyld.

»DR har så mange redaktioner med åbent hus, at deres arrangementer vil forurene hele kalenderen og skjule de andre medier, hvis jeg lagde dem ind enkeltvis. Jeg har udelukkende gjort det på denne måde af hensyn til de studerende. Det har intet med reklame for DR at gøre. Intet,« siger Pia Færing.

»Det er latterligt, at TV 2 – som har et almindeligt to timers-arrangement – siger, at de også vil have henvisning på forsiden,« fortsætter hun og henviser til, at alle DR’s arrangementer fylder to sider.

På TV 2 spekulerer Rikke Dal Støttrup over, hvorfor Pia Færing ikke valgte at placere henvisningen til DR-arrangementerne inde i kalenderen frem for på forsiden.

»For et år siden lå DR-programmet som et link i kalenderen, men det kan ikke lade sig gøre i det nuværende system. Det er rent IT-teknisk – jeg har ikke truffet et aktivt valg om at promovere DR på forsiden,« siger Pia Færing.

Rikke Dal Støttrup, har opslaget kostet jer praktikanter?

»Det er svært at sige. Efterårssæsonen er jo mindre – specielt for os, da der ikke er ansøgere fra SDU. Men vi havde tre gode kandidater, der røg til DR,« siger praktikantchefen.

0 Kommentarer