TV 2 afviser: Vi har ikke holdt krisemøde med Rolf Sørensen

TV 2 har talt med Rolf Sørensen om hans rolle på tv-station. Men det var ikke et krisemøde, siger sportschefen. Han er i tvivl om, hvor grænsen går for mediernes brug af tidligere cykelryttere.(Rettet)

TV 2 har talt med Rolf Sørensen om hans rolle på tv-station. Men det var ikke et krisemøde, siger sportschefen. Han er i tvivl om, hvor grænsen går for mediernes brug af tidligere cykelryttere.(Rettet)
Den tidligere professionelle cykelrytter Rolf Sørensens fremtidige rolle som cykelkommentator på TV 2 er blevet diskuteret flittigt i sportspressen i denne uge. I en artikel på sporten.dk siger to ud af tre tidligere sportschefer, at de ikke ville hyre Rolf Sørensen som ekspertkommentator i dag.

Onsdag var historien, at Rolf Sørensen var indkaldt til til møde hos TV 2s sportschef Frederik Lauesen.

»Der var ikke tale om et krisemøde, men om en løbende snak, hvor vi har talt tre gange om Rolfs rolle,« siger Frederik Lauesen til journalisten.dk.

Han vil ikke fortælle om indholdet af samtalerne.

Frederik Lauesen siger, at han finder det naturligt, at "TV 2 tænker sig om" efter historierne om Lance Armstrongs omfattende dopingmisbrug.

Rolf Sørensen er ikke blevet dømt for doping og har aldrig erkendt brug af præstationsfremmende midler.

»Afgørelsen i UCI viser, at doping har været mere udbredt, end vi frygtede. Derfor skal vi spørge os selv om, hvordan vi håndterer det journalistisk i forhold til Tour de France. Vi vil gerne formidle det, der foregår med begejstring, men vi skal ikke være blåøjede,« forklarer han.

Er problemet for TV 2 og alle andre sportsmedier, at de fleste cykelryttere er dømt for doping eller mistænkt for det – og kan man så overhovedet bruge dem som kommentatorer eller gæster i studiet?

»Det er rigtigt, at det er svært at trække grænsen. Der har været kraftigt indicier for, at en hel generation af ryttere i 90erne åbenbart var dopede. Som medie skal vi diskutere, hvordan vi skal forholde os til det. Men det er ikke nemt.«

(Rettelse: Journalisten.dk skrev i en tidligere version, at sportspressen havde omtalt mødet mellem TV 2 og Rolf Sørensen som et krisemøde. Det er ikke korrekt. Ordet 'krisemøde' er Frederik Lauesens oplevelse af, hvordan sagen blev udlagt i medierne)

0 Kommentarer