TV 2 afviser FOAs kritik af skjult kamera

Indslaget om slendrian i den københavnske hjemmepleje, som TV 2 Nyhederne viste den 4. juli 2010, var "rystende ringe". Sådan lød det tidligere i dag fra formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen. Nu svarer TV 2 igen. Opdateret 29. juli 9.22.

Indslaget om slendrian i den københavnske hjemmepleje, som TV 2 Nyhederne viste den 4. juli 2010, var "rystende ringe". Sådan lød det tidligere i dag fra formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen. Nu svarer TV 2 igen. Opdateret 29. juli 9.22.

Ifølge Dennis Kristensen var TV 2 med til at hænge en hjemmehjælper ud i udsendelsen, der skulle dokumentere snyd på plejehjemmet Håndværkerhaven i København. Og TV 2 sørgede oven i købet for selv at "iscenesætte" noget af den "slendrian", som TV 2 efterfølgende beskyldte hjemmehjælpere for, lyder kritikken.

Men ifølge TV 2 har tv-stationen aldrig forfulgt den omtalte hjemmehjælper.

"Det har aldrig været vores intention, at nogen skulle føle sig forfulgt. Vi har haft et andet ærinde. Vi kører direkte til hendes adresse og har ikke forfulgt hende, før hun går ud ad sin gadedør," siger TV 2's nyhedschef, Jacob Nybroe, til jp.dk.

Han tilføjer, at kvindens pause i hjemmet ikke er blevet registreret efterfølgende.

FOA agter dog at klage til Pressenævnet over, hvad Dennis Kristensen kalder "svinagtige metoder". Bl.a. langer han ud efter TV 2, fordi de to journalister påstod, at de filmede til en polterabend, da hjemmehjælperen konfronterede dem.

Mediejurist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen mener dog, at sagen om snyd i hjemmeplejen har så stor samfundsmæssig interesse, at det berettiger brugen af skjult kamera.

"Og så kan en lille nødløgn være legitim," siger han til jp.dk.

Opdatering: I dag den 29. juli har FOA meldt TV 2 til Pressenævnet for at krænke hjemmehjælperen i deres udsendelse. Det oplyser FOA.

1 Kommentar

Hanne Madsen
28. JULI 2010
Re: TV 2 afviser FOAs kritik af skjult kamera

Jeg har stor respekt for TV2s nyhedsformidling. Men det er interessant, at TV2 forsvarer sig med, at de aldrig har forfulgt hjemmehjælperen. Det har de vel unægteligt været nødt til for at filme hendes arbejdsdag for at se, om hun snød med tiderne. TV2 bør have svært ved at udelukke, at kvinden har følt sig forfulgt, når de netop dokumenterer deres afsløringer med, at de har fulgt hjemmehjælperen rundt i KBH.

Hatten af for kampagnen om hjemmehjælperne. Men måske skulle de have valgt ikke at bringe lige netop det indslag med hjemmehjælperen, der gemte sig i sin lejlighed, fordi journalisterne forfulgte hende. De fleste ville vel føle, at det var ubehageligt, hvis nogen forfulgte en.