Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:40 11.11.2022 Anna Sol Jørgensen

TV 2 afviser at vise ’beauty shots’ fra Qatar

TV 2 afviser at vise ’beauty shots’ fra Qatar

John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Der kommer ikke til at være såkaldte ’beauty shots’ af skylines, sandstrande og ikoniske bygninger fra Qatar på TV 2’s flader, hvis det internationale fodboldforbund Fifa skulle finde på at sende den slags til mediernes dækning af VM.

Det siger TV 2’s fodboldredaktør, Carsten Werge, til Ekstra Bladet. Han siger, at TV 2 ikke er interesseret i at tegne et glansbillede af landet ved at vise den slags billedpakker.

”Det vil vi ikke drømme om at gøre, nej. Det har ingen relevans i forhold til at lave en journalistisk dækning af slutrunden,” siger han.

Fifa sender gerne pakker med billeder og videoer fra værtslandene, der viser landets fortræffeligheder frem, som de ønsker, internationale medier skal bruge i deres dækning. Qatar er ingen undtagelse. Men hos TV 2 kunne man slet ikke drømme om at vise de billeder, siger Carsten Werge til Ekstra Bladet. Norske NRK og TV 2 har også valgt ikke at ville gøre brug af den slags billeder.

Mindre kontant er meldingen fra DR, der gerne vil bruge materialet, hvis det giver mening og er relevant at vise, siger underdirektør i DR Nyheder Anders Kern Boje til Ekstra Bladet.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder